Cāļa forumi » Dzemdības
CudaLuda: Dzemdibas arzemes
|
ķirsīc
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
07.08.2007 21:22:00
[b]jasmin[/b] Es pati gadīju savu meitiņu par nedēļu ātrāk, abas tusējām vienā mēneša lapiņā, bieži sarakstījāmies e-pastā, draugos. Un viņa visu grūtniecību jutās savārgusi, bija reiboņi dēļ ļoti zemā asisnpiediena, pāris reižu bija arī uz ielas noģībusi. Lai gan patiesībā bija ļoti sportiska un veselīga meitene. Un ne jau bērns nomira, bet viņa pati vienkārši saļima vienā vakarā vīra rokās un nomira abi gan viņa, gan bērniņš. Un saki ko gribi, bet es neuzskatu, ka ir OK, ka tā vienkārši nomirst vesela 25 gadus veca sieviete, grūtniecības laikā, kad patiesībā būtu jābūt visu laiku mediķu uzraudzībā, būtu jābūt tik daudz USG, asins, urīna u.c. analīzēm kā vēl nekad dzīvē. Bet tā diemžēl nebija. Un uz viņas sūdzībām par reiboņiem un galvas sāpēm vienmēr tika atbildēts ka viss ir normas robežās. Nesaku jau ka viss tur ir slikti, saku, ka jāseko līdzi savām izjūtām un intuīcijai un ja jūt, ka nav OK, tad jāmeklē palīdzība tur vai LV, bet nevar par 100% paļauties uz tekstu jums viss ir normas robežās, viss ir kārtībā, ja jūti, ka tā nav.
|
ķirsīc
|
|
zakjene
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
07.08.2007 21:46:37
Biju tikko pie sava GP, normaals dakters, saprotosh- lielos beernus smuki suutiis pie beernu aarstes uz izmekleeshanu- nolika muusu gudros LV aarstus liidz ar zemi par to, ka beerniem nonjeemushi dieetu un liidz ar to, iespeejams, atkal gremoshanas trakts chupaa( celiakija+ puikam polips kungjii)... Mani savukaart pats pieteica pie midwife, apsoliija, ka buus usg un visas analiizes 6.nedeeljaa- ja nebuushot, lai naak suudzeeties pie vinja un viss buus ok. Izrunaajaamies, teica, ka nav ko satraukties- aarsti te esot labi un uzmaniibu veltot katram- tik lai konkreeti un siiki pastaasta, ja kaadas nebuushanas vai sliktumi.Ja paliekot slikti vai saakas asinjoshana- jaasauc aatrie. Slimniicaa varot beerninju saglaabt- ja es gribeeshot, bet tpu, tpu, tpu- gan buushot viss ok. Man aiz uztraukumiem valoda labaaka bija nekaa viiram, meita ar puiku arii tiiri labi saprata un atbildeeja:) [s][Papildināts: 07:08:2007 21:54:47][/s] [b]ķirsīc [/b] Bet jautaams par Tavu draudzeni- kaapeec vinja negaaja pie sava gjimenes aarsta? Un vai vinjai nebija kaada cita kaite, aiz kuras vareeja nomirt- sirds slimiiba, aneirisms, vai kas cits? Jo tieshi taa [u]tā vienkārši nomirst vesela 25 gadus veca sieviete, grūtniecības laikā, kad patiesībā būtu jābūt visu laiku mediķu uzraudzībā, būtu jābūt tik daudz USG, asins, urīna u.c. analīzē [/u] nevar buut ka nomirst no gruutnieciibas- tas vareeja kaut ko saasinaat...:confused:
|
|
|
moonshine
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
07.08.2007 21:59:00
nevaru komentet konkretus gadijumus, iznemot ka padalities pieredze. Anglija, man skiet, ir vispar mazliet citada attieksme pret grutnicibu - te ta netiek uzskatita par nolaidibu, ja asins analizes ir izdaritas 1 reizi un ja grutniece jutas ok. Tapat ari arstu visa grutniecibas laika nenakas redzet, ja nav komplikaciju, dzemdibas pienem vecmates. Daudz kas atkarigs, ka noskanojas pats. Autore nosodija arstus, kas "aizdzina majas", jo vel nav pienacis laiks, kas ari velak tacu izradijas taisniba...Saprotu, ka ir uztraukums un panika, man pirmas dzemdibas bija loti lidzigas - 2 stundas priekstelpa, kontrakcijas jau no pasa sakuma bija pa 3 minutem, un tas ilga ta 36!!!!stundas, iestajas "bezfilma", halucinacijas utt utt, tacu beigas tomer viss bija ok, varetu teikt - nopietnu komplikaciju nebija, ja nenem vera vac 0uum extraction. Diemzel slimnicas medz but parpilditas un aprupes personals ne vienmer ir topa, bet meginiet paraudzities uz to visu mazliet bez sevis zelosanas utt. Tas tacu normali, ka pec dzemdibam gruti staigat utt, tapec jau nav javaino masinas..
|
moonshine
|
|
jasmin
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
07.08.2007 22:45:46
[b]ķirsīc[/b] zheel gjimenes :( bet nedomaaju, ka tieshi gruutnieciiba bija iemesls, gruutnieciiba bija tikai papildus slodze visam organismam un visaam mums taa ir iespeejams vinjai bija kaada kaite par kuru vinja nezinaaja un taapeec arii nevareeja informeet aarstus man arii ir zems asinsspiediens visu laiku, logjiski, ka galva reibs un melns gar aciim es tik gadu vecaaka un ar visiem gjiibonjiem un reibshanaa 2 izneesaaju un deelj sliktaas duushas es nemaz vitamiinus un dzelzi palietot nevareeju, paartiku no salaatiem un daarzenjiem jo no visa cita bija slikta duusha, tik vien kaa klausiiju visam, ko doki teica, ja teica, lai dziivoju maajaas gultas rezhiimaa, tad taa arii dariiju
|
jasmin
|
|
Kaskene
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
07.08.2007 23:43:03
Nezinu, bet arii es dzemdeeju , un visu gruutnieciibas laiku biju iirijaa, nesuudzos. Taa arii bija, ka no saakuma bija jaaiet uz apskati katru 6. nedeelju, tad jau biezhaak, un biezhaak...Attieksme bija normaala, maasinjas bija normaalas, bet nu rindas garas gan bija vienmeer, kad biju uz apskateem, bet cik redzeeju tad tieshi gruutnieceem taa tur ir vienmeer...Dzemdeeju es Droghedaa.
|
|
|
rukulins
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
09.08.2007 08:43:14
Izlasot visus "šausmu stāstus" par dzemdībām ārzemēs, tāda sajūta, ka pie mums ir zelta dzīve. Tas ko [b]Mistērija [/b] rakstīja par savas meitas dzemdībām Anglijā bija vienkārši šokings. Šādu attieksmi jau nu gan negribētu. Un tad vēl kaut kur lasīju, ka latvju sievietes sevi dzemdībās mocot, neņemot EA utt., ka ārzemēs sen vairs tā neesot, katra ņemot EA vai taisot ķeizaru. Izrādās, ka tā nemaz nav.
http://b2.lilypie.com/xdZ5p3.png
http://bn.lilypie.com/lxuAp2.png
|
rukulins
|
|
CudaLuda
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
10.08.2007 01:15:43
[b]Kaskene[/b] Neko par apskati sliktu ari neteicu. Protams visi smaidigi un viss ir kartiba, un kad sapeja veders 6 menesi ar smaidu uz sejas izraksta paracetamolu :) Es prasiju varbut tas ir no darba apstakliem?- Vina saka NE...citreiz ta notiek tas ir normali. Un atkal loti mili atvadijamies lidz nakamaj reizej :) Kad aizbraucu uz LV parbaudities kas notiek...arste teica ka ja turpinashu stradat varu berninu pazaudet... Protams ka apskates ir normalas, un visi ir loti mili un smaidigi!:gigi:
|
|
|
zakjene
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
11.08.2007 13:27:07
Bet vai tad Iirijaa nav liidziigi kaa UK, driikst straadaat tikai liidz zinaamam laikam, 6. meenesis nav taa kaa jau uz atvaljinaajuma pusi, ko?
|
|
|
ganieva
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
11.08.2007 14:34:55
[b]zakjene[/b] dekreeta atvalinaajumaa var iet peec 29 nedelas....tas jau sanaak laikam 7 meenesis...Dazhas straadaa liidz dzemdiibaam....Ja aiziesi aatraak,tad vari zaudeet naudinu un darbaa nebuus tiesiibu atgriezties peec gada.Dekreeta naudu maksaas,ja esi straadaajusi liidz 25 nedeelai ieskaitot,bet darba vieta tiks saglabaata,ja straadaasi liidz 29 ned.Ja nestraadaa arii var dabuut kaadu naudu,bet tur atkal ir n-tie papiiri un anketas caur jobcentre plus jaapilda un jaapieprasa... P.S.Tas Anglijaa.Nezinu vai atshkiras likumi ieksh IRE
http://metric.forumok.ru/preg/line.php/10/b02/cde0ec/993300/081106/line.gif[/img][/url]
|
|
|
cipolino
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
12.08.2007 13:28:50
tris dienas atpakal dzemdeju seit savu otro berninu un esmu sajusma par aprupi, atieksmi un visu parejo. Novelu tadu sanemt visam maminam te UK un visur citur pasaule! Mainīja Cāļa Bērni, 09.11.2008 20:10:31
|
cipolino
|
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
7535691
|
|