lotus
Piiraadzinji sanaak diezgan daargi...ja kas...
Es taisu rosolu parasti lielajiem. Un iipashi neiespringstu uz siikajiem,jo siikie parasti tusee un iipashi nemaz neeed. kuuka +rosols (viss maajaas gatavots_sanaak diezgan leeti.
Kuuku taisu parasti skudrupuuzni- kaarbinja kondenseetaa piena (labaak leetaakais variants- rimcikaa nopeerkams piena naskis-maksaa 2reiz leetaak un nav kaa parastais bruunais vaariitais iebiezinaatais piens jaaskaida ar pacinju sviesta,jo ir gana miiksts) +2pacinjas selgas cepumu. veel var likt marmelaades- bet peerc TIKAI laimas razhotaas,jo taas leishu uc ir loti lipiigas...nevar atdaliit mazos gabalinos. Cepumus var arii pats uzcept skudrupuuznim- veel leetaak sanaaks- milti+cepamais margariins+cukurs.
Ja maajaas ir aaboli,tad var taisiit aabolkuuku pats- milti +cepammargariins+riiveeti aaboli.cukurs,kaneelis.miltus ar marg. samaisa+cukuru piliek,saali ariidzan,taa sanaak gardaak- liidz sanaak taada konsistence kaa drupachaam. Liek apalajaa pannaa (cepeskraasns-kuukas)tad pa virsu riiveetus aabolus,var arii sasaldeetas ogas(lai man makaa nebuutu vakuums,rudenii laikus jau sasaldeeju leerumu ogas- upenes,dzeervenes u.c.)un pa virsu atkal kaartu drupachu. Es cepu uz mazas uguns stundu.
Ja pashiem maajaas ir aaboli un ogas,sanaak loti loti leeti!!!!
Veel var vnk siermaiziites cepeskraasnii sacept. Bet taas vajag diezgan daudz....labaak no mazaas franchu maizes- maize+siers +mazlies tomaatu meerce. ieru sariivee-taa sanaak vairaak. Var piegriezt siipolus. Ja liidzeklji atlauj,var sariiveet sieru,agriezt siipolus ,sajaukt blodaa+kecups +1ola+veel kaut kas briivaa improvizaacijaa+mazliet garsvielas,ja ir - un to kaa masu smeereet maiziiteem virsuu un cepeskraasnii ieksaa.
Bet papildus tieshaam- vecais labais rosols!!
Man sveetki -rosols +kuuka ,izmaksaa 10ls...
Papildināts 23.02.2012 12:07:
eri
gatavaas saldeetaas picas ripas sanaak daargi!!!!
Pasham vieglaak uztaisiit- vajag TIKAI miltus + rauga pulveri,pulveri aplej ar siltu uudeni +teejkarote cukura, pagaida liidz uzruugst,tad kaartiigi maisa ar miltiem kopaa- sanaak nenormaals daudzums picas pamatnes!!!Tikai kaartiigi jaaizmiica un peec tam pie radiatoriem jaaliek uzraudzeet!!!(protams,saali jaaliek klaat)
Papildināts 23.02.2012 12:08:
lotus
Bet kartupelji- tieshaam kolosaala lieta!!!!! Un uz tirgus pashi peerkam maisu par 5Ls!!!! Taatad- gandriiz par velti...
Papildināts 23.02.2012 12:10:
Funky Monkey
biezpiena bumbinjas...manupraat loti daargi....taas tachu jaacep nenormaalaa daudzuma ellas...un bumbijaam laikam vajag olas,biezpienu,ko veel??? manupraat kopumaa diezgan daargi...
Papildināts 23.02.2012 12:10:
Starp citu- ka Tu taisi biezpiena bumbinjas????? Man jau sen kaarojas...