Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi

Cancel: Pupiņas

Valdis

Apmeklētājs

CT = +39.9°

22.02.2012 15:31:01

Cancel
Man ir skeltie, zinu, ka gatavo biezputru, bet, ko vinai klat?
Škurkas ar sīpolīšiem sacep. Var vēl karoti kreima tur iekšā, bet tas nav etnogrāfiski. Bet garšīgi!

Valdis

Cancel

Pastāvīgs apmeklētājs

Cancel

CT = +36.6°

22.02.2012 16:49:58

Valdis
kas ir Škurkas ?

Cancel

Valdis

Apmeklētājs

CT = +39.9°

22.02.2012 17:29:46

Cancel
Tas ir kubiciņos sagriezts un apcepts žāvētais speķītis. Dikti latviski laikam ir teikt ""škvarkas"" - no senvārda - škvarčit. Tas ir - cepjoties čurkst.

Valdis

ome

Pastāvīgs apmeklētājs

ome

CT = +36.6°

22.02.2012 17:39:56

Cancel

Šķelto zirņu biezputru var ēst arī ar sviestu, man šķeltie zirņi ļoti garšo

ome

Čo Čanga

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

22.02.2012 21:31:27

Ar pupiņām taisu salātus:

Vārītas pupiņas,svaigi tomāti gurķi, paprika, sīpols. Tomātus sagriež daivās, gurkus pusripās, sipolus grezenos, papriku līdzīgi gurķiem. Pieber pupiņas, mērci sataisa eļļa+etiķis+sinepes+sojas mērce.

Čo Čanga

aiviekste

Pastāvīgs apmeklētājs

aiviekste

CT = +36.6°

23.02.2012 11:26:09

Pēdējā laikā pupiņas šauju klāt zupām (arī ne-pupiņu), lieku klāt vārīšanās sākumā, sautējumiem (kopā ar gaļu pašā sākumā), vāru un tāpat kā pelēkos zirņus - ar saceptu žāvēto gaļu un sīpoliem, salātos ar: a) krējumu+ķiplokiem, b)marinētu gurķi un bietēm, c)sieru un kaut ko marinētu (sēnes, gurķi, kabači). Salātos liekot labi iet klāt ķiploks un sīpoli, bet tas gaumes jautājums vai vispār ēd tādas leitas Tad vēl piejaucu klāt kuskusam (kuskusu gatavo kā uz paciņas, piejauc klāt pupiņas un ceptus dārzeņus, garšvielas, izkarsē).

Šķelto zirņu putrai klāt vai nu žāvētu cauraudzi saceptu ar sīpoliem vai svaigu kubiņos ceptu cauraudzi ar sīpoliem. Klāt "salātos" man vislabāk patīk marinētu gurķi, klāt piedzert kefīrs šķelto zirņu zupu neesmu vārījusi, jo manās mājās tai nav cienītāju.

Иногда так хочется! ...сказать матом... сьездить..кому-нибудь по роже... и пойти забухать... Но! Тебе же нельзя! Ты же леди!

aiviekste

Tukums

Apmeklētājs

CT = +36.6°

23.02.2012 12:04:14

Neizlasīju gan visu, varbūt kāda jau ko līdzīgu rakstījusi. Taisu karstos salātus. Es gan pērku konservētās pupiņas, bet domāju, ka tīri labi der arī novārītas. Sagriežu cīsi';nus ripoņās, tomātu gabaliņos, sīpolu un visu apcepu. Tad pievienoju pupiņas, ketčupu, visu kopā pasautēju, kad gatavs, pievienoju arī krājumu. Ja gribās šķidrāku, var uztaisīt arī mērcīti.

Tukums
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18166582
Izvēlies tapeti: Ābeļziedi