Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi

Lieniite: Cūku tauki

Lieniite

Pastāvīgs apmeklētājs

Lieniite

CT = +36.6°

22.02.2012 08:55:32

Paldies par atbildēm

Skaidra lieta, ka cūka pašu audzēta un tauki pašu tecināti . TIkko - vēl pat nedēļu nav nostāvējuši. UN ne jau 100% tikai taukus liktu, bet aizvietot kaut daļu sviesta ( nav lēta manta ).

Pirāgu mīklai zinu, ka 100% var likt, bet vai keksos un cepumos var- nebiju pārliecināta. Tagad zināšu

Smaidiet!

Lieniite

Deizy

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.4°

22.02.2012 09:18:12

Tulip*
kulinārijā sen jau visas pieņemtās /iedomātās normas pārkāptas. Pakārdināšu tevi -

tītars ar šokolādes mērci

čilli saldējums

majonēzes cepumi (recepti varu aizsūtīt, dažs labs vīrišķis arī viebās...līdz brīdim, kad pagaršoja)

Nav jēgas neko gudru teikt, jo cilvēce tāpat tuvojās galējās muļķības robežai.
Deizy

Mežaoga

Pastāvīgs apmeklētājs

Mežaoga

CT = +36.6°

22.02.2012 15:51:11

Es pieliku piparkūku mīklai cūku taukus, daudz vairāk kā senlaicīgajā receptē, sviestu mazāk, garšā nekādas izmaiņas nebija, bet pati mīkla nebija diezko elastīga, drīzāk drupena, varbūt ka milti bija par daudz, nu nezinu. Otru porciju taisīju tikai ar sviestu, sanāca tā kā pieklājas. Iespējams, ka taukus var likt pavisam nedaudz, ne 100%.

Mežaoga

Seidžo

Pastāvīgs apmeklētājs

Seidžo

CT = +36.6°

22.02.2012 16:20:04

Vienu reizi esmu mēģinājusi, un tas bija negaršīgākais izstrādājums, kādu es jebkad esmu pagatavojusi. Kēkss aizgāja pa taisno miskastē.

Dzīve ir skaista kā Pikaso "Gernika".

Seidžo

ome

Pastāvīgs apmeklētājs

ome

CT = +36.6°

22.02.2012 16:32:07

Lieniite

Manā bērnībā tāda margarīna nemaz nebija ( var jau būt , ka pilsētās bija) un cepumiem noteikti lika klāt cūku taukus, arī pīrādziņiem lika cūku taukus, tikai tie bija pilnīgi bez jebkādas piesmakas, jo apzarņa taukus kausēja atsevišķi un izmantoja citādām lietām. Arī pankūkas, kartupeļus cepa cūku taukos un visi bijām dzīvi, eļļu toreiz laukos neviens nelietoja

Papildināts 22.02.2012 16:34:

Domāju, ka noteikti vari pamēģināt, galvoju, ka dzīvi paliksiet un varbūt pat iepatiksies

ome

Valdis

Apmeklētājs

CT = +39.9°

22.02.2012 18:35:15

ome
eļļu toreiz laukos neviens nelietoj
Tak tais laikos eļļa bij tāda, ka reņģes, un tās ar mokām varēja izcept. Nu, varbūt kādreiz karpeļus, lai aukstus var šķūrēt iekšā - tauki ta sasala! A ja sadomāja gaļu cepēt, ta no mājas bij jābēg laukā, kas bija pa aromu. Un to gaļu pēc tam sunc neēda, bet ja ieēda tad pļūtija pēc tam.

Valdis

ome

Pastāvīgs apmeklētājs

ome

CT = +36.6°

22.02.2012 20:07:01

Valdis
Es par eļļu uzzināju, tas ir sāku lietot sešdesmito gadu beigās, bet tiešām smaka bija atbaidoša, tāpēc pielietoju ļoti minimāli. Vēlāk iemācījos pat mažacūkas taukus pagatavot un izmantot. Nupat, gatavojot štovētos kāpostus, pieliku riktīgos cūku taukus, kaimiņine burciņu iešķieba, nu riktīgi labie sanāca.

ome

kiriku

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

22.02.2012 20:50:43

Lieniite
Cepumos pavisam noteikti var, beerniibaa taa vien cepaam, Nupat, gatavojot štovētos kāpostus, pieliku riktīgos cūku taukus, kaimiņine burciņu iešķieba, nu riktīgi labie sanāca.
Es tikai taa daru.

kiriku

Nora

Pastāvīgs apmeklētājs

Nora

CT = +36.6°

23.02.2012 13:46:01

Smalkajā konditorejā (cepumos) sviestu aizstāt ar cūku taukiem gan neieteiktu (lai gan var), jo taukiem un sviestam ir dažādas kušanas / tehnoloģiskās īpašības, līdz ar to - izcept, protams, varēs, bet rezultāts atšķirsies. Neviens man neiestāstīs, ka laba smilšu mīkla iznāks no cūku taukiem sviesta vietā.

Joprojām kolekcionēju vecas pavārgrāmatas

Nora

Mata Hari

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.0°

23.02.2012 15:13:50

Nora
Nuuu...smilšu mīklai tak tā sviesta garša un aromāts ir īstā "sāls". Tāpat kā lapu mīklai..(aplaizos).

Mata Hari
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18166529
Izvēlies tapeti: Ābeļziedi