Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi

Lieniite: Cūku tauki

Lieniite

Pastāvīgs apmeklētājs

Lieniite

CT = +36.6°

21.02.2012 11:57:44

Vai keksu un cepumu receptēs norādīto sviesta daudzumu var aizstāt ar cūku taukiem?

Smaidiet!

Lieniite

Tulip*

Apmeklētājs

CT = +36.6°

21.02.2012 11:59:33

Kā kaut kas tāds vispār var ienākt prātā???

Tulip*

Deizy

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.4°

21.02.2012 15:07:05

Lieniite
ne 100%, bet daļu noteikti var. A par ko šausmas? Tak neliek jau siļķu ādas tortei par garnieri.

Ja mājās ir, droši apm 1/3 no taukvielu daudzuma to izmantoju. Mana vecmamma laukos cepa cepumus ar cūku taukiem, bija ļoti garšīgi, un sastāva ziņā tie nav ne par matu sliktāki par sviestu un noteikti stipri labāki par augu taukiem.

Nav jēgas neko gudru teikt, jo cilvēce tāpat tuvojās galējās muļķības robežai.
Deizy

quattro

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

21.02.2012 15:50:49

Lieniite
Citreiz, ja ar sviestu pašvaki, tad skatoties uz to kas no mīklas paredzēts taisīt, mēdzu izmantot eļļu. Starp citu tieši keksveidīgajos es lietoju eļļu, arī mafinos.

Cūku taukus neesmu mēģinājusi.

quattro

Kaķanags

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

21.02.2012 16:01:39

Ja mājās ir, droši apm 1/3 no taukvielu daudzuma to izmantoju
Deizy
Es-līdz 1/2. Noteikti daudz garšīgāk par eļļu. Man personīgi eļļa cepumos un keksos negaršo nepavisam. Ar cūku taukiem speķa pīrāgu mīkla ir garšīgāka un mīkstāka, kā ar sviestu. Pīrāgu mīklai gan nedaudz sviesta/margarīna daudzumu aizstāju ar eļļu. Bet ja ar cūku taukiem (protams labiem, kvalitatīviem)-tad eļļu nelieku.

Tulip*
Par ko brīnāmies un šausmināmies? Nu protams, ja ticība neliedz cūku taukus lietot...

Kaķanags

Tulip*

Apmeklētājs

CT = +36.6°

21.02.2012 16:13:26

Kaķanags
Es nekad nebūtu iedomājusies saldajiem našķiem pievienot cūku taukus! To, ka kāds tā dara, uzzinu šodien. Aš maizīte vairs mutē negrib līst

Tulip*

~.....tā kura iedvesma~

Pastāvīgs apmeklētājs

~.....tā kura iedvesma~

CT = +37.0°

21.02.2012 16:21:04

nu tādus taukus var izmantot teiksim gaļas pagatavošanās! Ok, esmu kartoškus cepusi, labāk sacepas..., bet miltu izstr'ādājums pilnīgi nē...tie taču ir pilnīgi citas izcelsmes produkts!

В постели я - звезда! Руки ноги раскину и сплю, а еще пальцы растопырить - ваще снежинка))))))))))

~.....tā kura iedvesma~

Kaķanags

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

21.02.2012 16:42:56

...tie taču ir pilnīgi citas izcelsmes produkts!
~.....tā kura iedvesma~
Kādas citas? Govs un cūka - kāda cita izcelsme??????????????

Aš maizīte vairs mutē negrib līst

Tulip*
Nu tad tiešām tev nav labi ar galvu - jo viss nāk no galvas. Tu labāk patiešām nopērc cepumiņus, kas ar to ratu smēri no palmu eļļas...cooool!

Kad tā lasu tos brīnumu izsaucienus - vai tik jūs neiedomājaties, ka cūku taukus, ko lieto kulinārijā, iegūst no sacepta žāvētā speķa?????????????

Kaķanags

Enna

Pastāvīgs apmeklētājs

Enna

CT = +36.6°

21.02.2012 16:45:45

~.....tā kura iedvesma~
tie taču ir pilnīgi citas izcelsmes produkts!
Izcelsme kā reiz ir viena - dzīvnieku tauki tāpat kā sviests.

Cūku taukiem kā tādiem (tikko iztecinātiem) ir diezgan neitrāla garša, tāpēc tos var pievienot gan cepumiem, gan cept tajos kartupeļus.

Protams, ja taukos cepti kartupeļi, tad gan tos vairs nevar pieliet kūkai...

Vienīgā iespēja tikt vaļā no kārdinājuma ir tam ļauties!
Enna

Kaķanags

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

21.02.2012 16:55:29

http://www.piegalda.lv/padomi/pasi-gatavojam-piparkuku-miklu/

ne jau mans izgudrojums - pat pasaules valstu receptēs lieto cūku taukus - palasiet internetā!

Kaķanags
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18166529
Izvēlies tapeti: Ābeļziedi