Cāļa forumi » Dzemdības
Spelga: Ārējā apgriešana + un -, piekriet vai nepiekrist. Lūdzu padomu.
|
Mata Hari
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +37.0°
|
22.02.2012 12:01:29
Spelga taču informācija par ārējo sagriešanu ir ļoti skopa un pretrunīga, tādēļ arī lūdzu dalīties pieredzē, ja kāda zina vai dzirdējusi ko vairāk. Pirms kāda laika (tiešām nepateikšu kad, kāds pusgads varētu būt) tepat cālī bija diskusija par šo tēmu. Tā kā es par šo murgu nekad līdz šim nebiju nopietni aizdomājusies, tā diskusija mani pamatīgi nošokēja. Pieredzi, ar kuru meitenes dalījās, pamata varētu apkopot dažos vārdos - risks, bīstami, neparedzami... Šarlote noteikti to tēmu atceras, man šķiet, viņa arī tur bija komentējusi. Trakākais stāsts no šīs tēmas bija meitenes, kuras bērniņu 3(!!!) reizes (vai varbūt pat vairāk? neatceros) mēģināja apgriest, pieredze. Katru reizi viņš atkal atgriezās sākuma pozīcijā un ārsti atkal metās virsū viņu grozīt. Katrā ziņā pēc tā priekšstata, ko tas radīja, neieviens ārsts ar nez kādiem argumentiem mani nepārliecinās veikt šo bīstamo eksekūciju ar manu bērnu! Papildināts 22.02.2012 12:04: chikitta starp citu-pērnā gada maijā es šo tēmu biju pacēlusi cālī un man atrakstīja meitene,kurai viss šis proces beidzās ļoti nelaimīgi-tas arī mudināja mani izvēlēties ķeizaru Nu re, tā jau arī acīmredzot bija tā nelaimīgā tēma
|
Mata Hari
|
|
rudaa
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +40.3°
|
23.02.2012 09:07:51
Ženija Priecājies, ja tev ir bijušas vieglas dzemdības. Tāpēc nevajag vispārināt, jo katrai sievietei ir individuāla dzemdību pieredze. Man, piemeram, bija ļoti smagas dzemdības, un tu to nekad nesapratīsi. Paēdis neēdušo nesapratīs. Ja bērns guļ nepareizi, tad ķeizargrieziens ir pareizais un loģiskais variants. Tad, kad tu būsi dzemdējusi bērnu, kas guļ nepareizi, tad nāc un padalies ar savu pieredzi.
"Es saku jums jau dienas simt un piecas - lai puķi dabūtu, ir jānoliecas." I. Ziedonis
|
rudaa
|
|
briljantins
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 09:44:54
rudaa Paēdis neēdušo nesapratīs +1 Man arī bija ļoti smagas dzemdības... Uz otro parakstītos TIKAI ar ķeizaru (gan psiholoģiskās bailes, gan visas pārdzīvotās emocijas...)
|
briljantins
|
|
Goldija
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 22:28:04
Spelga Manai mammai grūtniecības pašās beigās bērns bija otrādāk, dakteres galva saķēra- trieca uz Rīgu, kamēr aizbrauca, bērns pats apgriezies bija...
es nepiekristu tādai grozīšanai, kaut neko par to nesaprotu. Tad jau lai taisa ķeizaru. Pēdējās izmaiņas: Goldija, 23.02.2012 22:44.
|
Goldija
|
|
Spelga
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
24.02.2012 20:43:35
Sveikas, biju nozudusi, bet jāpastāsta par savām gaitām 
Beidzot izdevās sazvanīt savu dakteri pie kuras esmu uzskaitē, viņa teica, ka sagriešanas metode kā tāda nav slikta, bet manā gadījumā fizjaloģisku u.c. iemeslu dēļ neiesaka. Piektdien pirms biju uz apgriešanu, taču tā brīnumainā kārtā nenotika, jo daktere neatnāca, dakteri nevarēju sazvanīt, runāju tik ar māsiņu, kura mudināja, lai tik ejot un griežot, tas nekas traks neesot, pagriežot uz vieniem sāniem un otriem, tad pa brīvdienām n-tā salasījos šausmas, tāpēc arī ierosināju šo tēmu, jo paziņu lokā neviens neko par apgriešanu neko nezina, pašai arī bija šaubas, līdz pēdējam brīdim šaubijos.
Tā nu gāju pie nodaļas vadītājas un teicu, kā ir, ka pati baidos un ārste neiesaka. Nu neteikšu, ka mans lēmums tika uztverts ar sapratni, drīzāk ar ironiju. Tika dabūts terapiets, kurš uzrakstīja, ka jādzemdē Stradiņos ar epiduriālo anastēziju, tas mani biedē... mazulis liels,puika, tūpļa guļa, iegurnis man šaurs, PCO, sirds kaites. Vakar biju ar izrakstu pie savas dakteres, viņa nobrīnījās, bet neko darīt nevar, kā šie lēmuši tā jābūt.
Ženijai jāiet uz ekstrasensu cīņām, domas māk lasīt. Es zemē negulšos un scēnas nerīkošu. Viegli jau ir citiem padomus dot, ja neesi tādā situācijā. Es objektīvi vērtēju tikai tās, kas tiešām ar to saskārušās, paldies par sirsnīgajām vēstulēm kuras esmu saņēmusi privāti. Jūs man tiešām palīdzējāt...
|
Spelga
|
|
prototype
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
24.02.2012 21:01:35
Kad man bija līdzīgs scenārijs, (manējie beigās paši apgriezās un ceru, ka tavējais varbūt arī pratīsies savai grūtniecību uzraugošajai ārstei teicu, ja nebūs ķeizars, vai arī man par to tie tūkstoši latu būs jāmaksā tad es diikti "smirdēšu" par šito valsts līdzekļu taupīšanu, viņa k-ko nesakarīgu sāka runāt par līgumiem ar ārstu. Varbūt variants? Tad es vēl biju apzinājusi visas Latvijas slimnīcas, kur izdara ķeizargriezienus pēc pacientes vēlēšanās, lai noskaidrotu kur lētāk kā Rīgā. Uzgāju Siguldas slimnīcu tur ir ķeizargrieziena opcija - pēc relatīvām indikācijām vai k-kā tā, kas varētu būt mūsu gadījums un maksa salīdzinoši neliela. Protams,kā dzemdēt ir tikai tavs lēmums. (Mani gan izbrīna fakts, ka tev dos EA, jo visos ārzemju saitos, ko lasīju bija rakstīts, ka pie tūpļa guļas EA nedodot, jo EA nedrīkst būt uz izspiešanu, varbūt var tā smalki nodozēt?, nezinu).
Bet visādā ziņā vēlu tev veiksmi un izdošanos!
|
prototype
|
|
Spelga
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
24.02.2012 21:26:08
Uj, kaut tiešām man Dievs stāvētu klāt, viss līdz šim bijis tik smagi, esmu viena, bērns guļ nepareizi, sadzīviskas problēmas, Dzemdību nams mani neņem pretī, jo sirds problēmas. Es ne mirkli neesmu triekusies uz Stradiniem, jo kā saprotu daudzas tur grib nokļūt, bez iemesla.
Sēdēšu mājās, centīšos būt mierīga (cik nu iespējams) un gaidīšu, kad sāksies dzemdības, vēl jau tiešām iespējams, ka sagriežas.
|
Spelga
|
|
ingulle
Apmeklētājs
CT = +37.0°
|
24.02.2012 21:34:39
Spelga Man ginekoloģe ieteica vingrojumus - guļot uz muguras,pievilkt kājas pie vēdera - vienu,otru. Laikam tas bija 5 -6 mēnešos.Pēc tam konststēja,ka bebis no tūpļa guļas apgriezies pareizi - ar galviņu pa priekšu. Tā arī beigās piedzemdēju.
Vai Tev nav ieteikti šādi vingrojumi? Nezinu,jau kādā grūtn.laikā tos var...
|
ingulle
|
|
prototype
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
24.02.2012 21:38:56
Es vēl darīju tā, ka naktī slējos četrrāpus - tā, ka galva lejā, dibens gaisā, rokas saliektas elkoņos uz grīdas/gultas, mazliet pašupojos uz priekšu, atpakaļ. Tikai nekādas asas un straujas kustības, iekalusies sevī! Turēšu īkšķus lai viss notiktu tā, kā tev un mazajam vislabāk! Papildināts 24.02.2012 21:41: Spelga Varbūt aizstaigā vēlreiz līdz DzN pie Bražinskas.
|
prototype
|
|
Šarlote
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +50.4°
|
24.02.2012 22:48:12
Mata Hari Jā, es to drausmīgo notikumu atceros, kad tas mazulis griezās atpakaļ un atpakaļ. Papildināts 24.02.2012 22:48: Spelga Uj, kaut tiešām man Dievs stāvētu klāt, viss līdz šim bijis tik smagi, esmu viena, bērns guļ nepareizi, sadzīviskas problēmas, Dzemdību nams mani neņem pretī, jo sirds problēmas. Es ne mirkli neesmu triekusies uz Stradiniem, jo kā saprotu daudzas tur grib nokļūt, bez iemesla. Sēdēšu mājās, centīšos būt mierīga (cik nu iespējams) un gaidīšu, kad sāksies dzemdības, vēl jau tiešām iespējams, ka sagriežas. Jūtu līdzi... Aizbrauc parunāties uz Bulduriem?
|
Šarlote
|
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18166151
|
|