Cāļa forumi » Dzemdības
Laimiiga sieviete: Tām,kas ir dzemdējušas! :)
|
Šarlote
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +50.4°
|
22.02.2012 00:02:57
bbinja Nu laikam ir kādi nosacījumi, kad EA iedod bezmaksas, bet, manuprāt, ne tieši kā pretsāpju līdzekli! Man bija dakteres ieteiktais EA, jo dzemde vērās vaļā 4 cm 12 stundu laikā, pēc tam vispār apstājās. Sāpes nenormālas, bet dzemde nevērās. Tad arī ieteica EA.
|
Šarlote
|
|
Lou
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
22.02.2012 12:27:32
dzemdēju ar EA un nenožēloju.(dzemdēju ārzemēs)
pirms dzemdībām nebiju noskaņojusies 100 proc par EA, jo baidījos no riskiem (gk duršana mugurā), domāju mēģināšu bez un tad redzēs. Ierados slimnīcā tikai ar 2 cm, bet ārsti nolēma paātrināt, jo nepatika bērna toņi, tad pēc kāda laika sapratu, ka tāpat visdrīzāk līdz beigām bez EA neizvilkšu.
Mana pieredze - duršana kā tāda nedaudz nepatīkama, bet ne sāpīga un vismaz šobrīd (gandrīz 2 gadi pēc dzemdībām) nekādas negatīvas sekas nenovēroju. nekas nekur nav sāpējis. bet nu zinu, ka var būt visādi.
EA noņem kontrakciju sāpes, bet ir vēl citas - man bērns ļoti spieda uz taisno zarnu (vecmāte neticēja, kad teicu, ka sāp, bet, kad paskatījās, kas tur notiek, ņēma savus vārdus atpakaļ). Sāpēja diezgan traki, bet kad iedomājos, ka būtu vēl kontrakciju sāpes, brrr. man laikam zems sāpju slieksnis.
Manuprāt EA rezultātā es tiešām nejutu spiešanas refleksu. Taču kontrakcijas var redzēt monitorā, arī ārsts un vecmāte saka, kad jāspiež, tāpēc ar to nebija problēmu.
Bērns zīda uzreiz (un tā līdz 1 gadam un 8 mēnešiem).
ja dzemdēšu vēl kādreiz, visu darīšu tāpat - skatīšos pēc situācijas, bet nodrošināšos, lai EA iespēja būtu.
|
Lou
|
|
Torija
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
22.02.2012 12:32:45
Triis dzemdiibas - visas bez EA. Nebija nepiecieshams.
|
Torija
|
|
vectra
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
22.02.2012 12:46:53
Ar EA pēc ierosinātām dzemdībām. Kad pie ~4 cm aiz sāpēm zaudēju samaņu (labi, ka gultā), sapratu, ka bez EA es laikam nebūšu spējīga piedzemdēt, jo kas tā par dzemdētāju, kas ik pa brīdim ģībst Tāpat jau gāja smagi, jo bērns bija liels ar lielu galvu. Arī pie izspiešanas vairākas reizes "atslēdzos", katrā ziņā man ir atmiņu "pārrāvumi", nezinu, vai ģību, vai vienkārši kaut kas smadzenēs nobloķējies, bet nu jei bogu atceros tikai druskas no tā "pasākuma", tādus saraustītus fragmentus. Nekā skaista, pardon.
|
vectra
|
|
boblija
Apmeklētājs
CT = +37.0°
|
26.02.2012 11:16:14
divas reizes ar ierosinātām un stimulētām dzemdībām dzemdeju bez EA, jo tas tomēr dārgs pasakums, kuru nevarēju atļauties. nebija man arī līguma. iztiku. sāpēja, protams, bet ne tā, ka ģību, vēmu vai kliedzu. neredzeju jēgu kliegt. dzemde abas reizes atvērās 2-3h laikā, sapes praktiski nepārgāja. tagad gaidu trešo, domāju, ja vajadzēs, ņemšu EA, jo tur, kur taisos dzemdēt, tas ir bezmaksas. neesmu kategoriska, vajag vai nē. bet otrajās dzemdībās būtu bijusi priecīgaka, ja būtu bijusi tāda iespēja izvēlēties. droši vien ņemtu, ja nebūtu tada summa jāsamaksā. labāk to naudinu iztērēju pērkot mazajam visu, ko vajag, nevis maksājot par savu komfortu, ja zināju, ka varu bez. bet nu, uzskatu, ka man bija salīdzinoši vieglas dzemdības, kaut ari stimulētas un pirmajam bija ļoti liela galva, bija gan iegriezums, gan plīsumi. otro spiedu jau svilpodama, laikam dēls to taciņu bija iebraucis 
|
boblija
|
|
AtaAta
Apmeklētājs
CT = +37.0°
|
26.02.2012 14:52:32
Pirmās dzemdības ar EA, otrās - bez. Varu salīdzināt. Pirmajās uz izstumšanu nebija īpašu sajūtu un nācās darboties pēc ārsta ieteikumiem. Tad ar otro domāju, ka mēģināšu neņemt, jo bērns liels un gribēju maksimāli sajēgt to izstumšanas mākslu. Tomēr jāsaka, ka arī bez EA nevarēju no sākuma labi saprast, kā pareizi. Uz pašām beigām tikai pieleca. Cerēju, ka, neņemot EA, izstumšana prasīs īsāku laiku, bet "vinnēju" tikai mazliet laika. Ap pilnu atvērumu nožēloju, ka neņēmu EA, bet, kad bērns piedzima, momentā biju laimīga, ka tomēr neņēmu, jo jutos daudz možāka un piedzīvoju to enerģijas pacēlumu, kas pirmajās dzemdībās nebija.
|
AtaAta
|
|
Gygy
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
01.03.2012 16:06:04
Pirmajās dzemdībās pirmo nakti nomocījos pa mājām, otro nakti pa Bulduru slimnīcu un tad pēc 2 diennaktīm beidzot piedzemdēju bez EA.. Tagad tikai saprotu, ka vajadzēja ņemt to EA, jo tas viss pasākums bija tik mokošs, ka vairāk jau nav kur Ar otro knapi paspēju uz slimnīcu, 5 min laikā turpat uz uzņemšanas apskašu galda arī piedzima Abos gadījumos nekādu līgumu man nebija..
|
Gygy
|
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18166075
|
|