Cāļa forumi » Dzemdības

Laimiiga sieviete: Tām,kas ir dzemdējušas! :)

Laimiiga sieviete

Apmeklētājs

CT = +36.6°

17.02.2012 11:09:36

Sveiki!

Tā kā esmu šinī visā jauniņā,mani interesē viss. Gribēju paintresēties vai Jums dzemdības bija bez EA? Un ja bez var iztikt? vai tomēr ar EA? Un tas nevar nodarīt pāri mazajam? Un vai slēdzāt līgumus ar vecomāti/ārstu vai vienkārši atnācāt? Kā ir labāk?

Paldies!

Jauku Dieniņu!

Laimiiga sieviete

IceCream

Pastāvīgs apmeklētājs

IceCream

CT = +36.6°

17.02.2012 11:14:36

Man bija EA, nenožēloju ne mirkli. Dzemdības bija stimulētas, jo bija jau 42. nedēļa. Vērās vaļā ļoti lēni, ap 1 cm stundā. Ja ūdeņus pārdūra plkst. 10, tad EA dabūju 12.00. Spiest sāku tikai 18.00. Tās pirmās 2 h jau bija reāli mokošas, nespēju iedomāties kā izciestu 8 stundas. Pēc EA vnk gulēju uz kušetes, ēdu, lasīju žurnālus utt.

Līgumus neslēdzu, bet kopš 39 nedēļas regulāri piestaigāju uz Stradiņiem, kamēr man nolika beidzamo datumu, kad ierasties.

IceCream

Laimiiga sieviete

Apmeklētājs

CT = +36.6°

17.02.2012 11:17:06

IceCream
Bet tā EA nenodara neko mazajam?

Laimiiga sieviete

korncanga

Pastāvīgs apmeklētājs

korncanga

CT = +36.6°

17.02.2012 11:18:51

Divas dzemdības bez EA. Nebija vajadzības un arī iespējas to ievadīt, jo abas reizes jau iestājos ar pilnu dzemdes kakla atvērumu.

Līgumu nebija. Dzemdības pieņēma dežūrpersonāls. Man tas bija pieņemmami un pretenziju pret to nebija.

Papildināts 17.02.2012 11:19:

Laimiiga sieviete
Ja EA būtu kaitīga mazajam, tad to neizdarītu

korncanga

Laimiiga sieviete

Apmeklētājs

CT = +36.6°

17.02.2012 11:23:52

korncanga
Nju jā, tas gan, tev taisnība... Bet es vēl nezinu kā labāk

Laimiiga sieviete

bilbi

Pastāvīgs apmeklētājs

bilbi

CT = +36.6°

17.02.2012 11:27:48

Divas dzemdības, abas apzināti bez EA, bet ūdenī gan. Var iztikt bez, bet ļoti palīdz, ja saproti, esi informēta, kas un kā ar tevi tajā brīdī notiek, jo dažreiz bailes no nezināmā var būt tik lielas, ka tiešām bez EA neiztikt. Manā izpratnē dzemdības, protams, ir sāpīgas, bet tās sāpes ir ar jēgu (atšķirībā no, piem., lauztas kājas) - ar katru mirkli pietuvojies brīdim, kad satiksi savu bērniņu. To izjust pilnā apmērā man bija ļoti svarīgi.

IceCream
1 cm/h ir pat ļoti ok! Kā pēc slimnīcas reglamenta Es gan vienu cm (no 4-5) gaidīju 5,5h, bet negribēju, lai iejaucās, tāpēc gāju pastaigāties, jo arī staigāšana veicina dzemdes kakla vēršanos.

korncanga
Par to EA - nav tik viennozīmīgi. Manuprāt, iespējamās komplikācijas ir pat lielākas mātei, nekā bērnam. Protams, viss var būt ok, bet garantiju neviens nedod - ne velti iepriekš jāparakstās, ka apzinies, ko dari.

bilbi

Laimiiga sieviete

Apmeklētājs

CT = +36.6°

17.02.2012 11:34:34

bilbi
Paldies! Palika vieglāk,tev taisnība,tā ir!

Laimiiga sieviete

Karamelle

Apmeklētājs

Karamelle

CT = +36.6°

17.02.2012 11:34:53

IceCream
ērās vaļā ļoti lēni, ap 1 cm stundā

Man vecmāte teica, ka tā arī jābūt 1cm stundā, un man tā arī bija.

Laimiiga sieviete
Dzemdības nav izklaide, tas tiešām ir smags, bet skaits darbs. Nenožēloju, ka neņēmu EA, galvenais jāpaļaujas uz sevi un jāklausa vecmāte. Man bija līgums, jo tā man psiholoģiski bija papildus drošība.

Karamelle

IceCream

Pastāvīgs apmeklētājs

IceCream

CT = +36.6°

17.02.2012 11:40:22

bilbi
Kā jau rakstīju, man bija pārdurti ūdeņi + medikamenti. Staigāt mani vairs nekur nelaida. Bija jāguļ pie monitora, jo stimulēšana jau bija uzsākta reāli pirms 24h.

Laimiiga sieviete
Stradiņos ir ļoti labi anesteziologi, katrā ziņā man bija ļoti rūpīgs, nāca vairākas reizes pārbaudīt.

IceCream

deleyla

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +38.2°

17.02.2012 11:45:52

IceCream
Vērās vaļā ļoti lēni, ap 1 cm
vispar tad principa ari jabut!Nevar gribet ,ka stunda slaika Tev ar pirmo bernu bus 8cm!

bilbi
tāpēc gāju pastaigāties, jo arī staigāšana veicina dzemdes kakla vēršanos.

ja es visu laiku kamer vera svala staigaju pa palatu,gaiteni,lai atrak viss notiek!

IceCream
Kā jau rakstīju, man bija pārdurti ūdeņi + medikamenti. Staigāt mani vairs nekur nelaida.
man ar bija pardurti udeni un likta sistema ,bet nekustejos,jo sapeja loti,butu man tad tagadejais prats nemirkli neguletu,bet kustetos!

Dum spiro, spero

deleyla
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18166075
Izvēlies tapeti: Ābeļziedi