Cāļa forumi » Dzemdības

skudrelite: dzemdības Ogrē

skudrelite

Apmeklētājs

skudrelite

CT = +36.6°

11.01.2012 15:35:03

Sveikas, gribētu lūgt atsauksmes par dzemdību nodaļu Ogrē - kas patika, kas nepatika, un pie kādas vecmātes bijāt?

Man tāda doma ir braukt uz turieni, bet neesmu īsti vēl pārliecināta!

skudrelite

lietiņa

Apmeklētājs

lietiņa

CT = +36.6°

11.01.2012 16:28:54

Es arī domāju dzemdēt Ogres slimnīcā. Pagaidām esmu dzirdējusi no paziņām un lasījusi internetā tikai labas atsauksmes. Vienīgā negatīvā bija, kāfdas sievietes pieredze, šķiet, tepat Cālī, ka Ogrē nav epidurālās anastēzijas, bet viņai bijušas paranormālas sāpes. Bet speciālisti nemaz neiesaka šo atsāpināšanas metodi izmantot, jo tā palielinot iespēju, ka būs jāveic ķeizars.

lietiņa

skudrelite

Apmeklētājs

skudrelite

CT = +36.6°

12.01.2012 16:07:30

Esmu no Rīgas, bet vienkārši gribās tā mierīgi piedzemdēt, nevis lai vīrs visu laiku meklē un sauc ārstu. tapēc iedomājos pa Ogri!!

skudrelite

lietiņa

Apmeklētājs

lietiņa

CT = +36.6°

12.01.2012 19:57:48

Es, savukārt, esmu no Ogres, un sākumā domāju, ka jābrauc uz Rīgas dzemdību namu. Šķita - tur ārsti un vecmātes pieredzējušāki, arī ar visādiem retiem sarežģītiem gadījumiem saskārušies. Tad aprunājos ar vienu dūlu, un viņa teica, ka drīzāk ieteiktu Ogri, kur katras dzemdības ir liels notikums, mediķi nav tik pārguruši, ieslīguši rutīnā... Rīgā tomēr esot baigais konveijers, bieži dzemdē vairākas māmiņas vienlaikus un tad mediķi skraida no vienas pie otras, ne vienmēr tev pievērš tik uzmanības, cik vajadzētu..

Savukārt, mana ginekoloģe arī ieteica Ogri, bet piebilda, ja apskašu laikā pirmsdzemdību periodā atklāsies sarežģījumi, tad varbūt tomēr labāk braukt uz Rīgu.

Tikko pazīstamam pārim Ogres slimnīcā nāca pasaulē puisītis. Viss kārtībā, sveiks un vesels, abi ar mediķu attieksmi un profesionalitāti apmierināti.

lietiņa

kikucis27

Pastāvīgs apmeklētājs

kikucis27

CT = +36.6°

12.01.2012 20:07:19

Esmu no Ogres bet nevienu no saviem trijiem bērniem neesmu dzemdējusi Ogrē,gaidot pirmo nedzirdēju labas atsauksmes tāpēc aizbraucu dzemdēt uz Siguldu, gaidot otru nemaz citus variantus neapsvēru jo biju sajūsmā par Siguldu,gaidot trešo sāku apsvērt domu par Ogri jo Siguldā dzemdības tajā laikā bija maksas pasākums, bet saskaroties ar personāla attieksmi pēdējās grutniecības nedēļas aizbraucu dzemdēt uz Bulduriem.Ogrē nepatika arī tas ka pastāvēja liela iespēja gulēt kopējā palātā un ar tuviniekiem jāiet satikties uz atsevišķu telpu.

kikucis27

montha

Pastāvīgs apmeklētājs

montha

CT = +36.6°

12.01.2012 20:09:11

skudrelite
Pirms 2 gadiem Ogrē sagaidījām savu dēliņu. Varu teikt tikai visu to labāko. Med. personāls patiešām par mums parūpējās. Lai gan tajā dienā piedzima 4 mazuļi, kas priekš Ogres ir daudz ārsti ļoti labi visu samenedžēja.

Vienīgais, kas jāņem vērā izvēloties dzemdēt Ogrē:

1. Nav pieejama epidurālā anestēzija, ja vien nav neciešama kādu medicīnisku apsvērumu dēļ, par ko lēmumu pieņems ārsts dzemdību laikā

2. Ir tikai 1 pirmsdzemdību palāta

3. Ir tikai 1 dzemdību zāle

Mūsu gadījumā, mēs pāris stundas pavadījām kopā ar vēl vienu meiteni pirmsdzemdību palātā. Bet tā kā starp mums bija aizslietnis un es biju ar vīru, pie tam pa pusei neko vairs nefilmēju, viņas klātbūtni nejutu. Tik kādā brīdī dzirdēju, ka viņa ar kādu sazvanās un stāsta, ka blakām esot meitene (es), kurai dikti sāp, tamdēļ tas viņai uzdzenot bailes...

Vispār lai pieņemtu lēmumu, iesaku aizbraukt uz nodaļu apskatīties pašai, iepazīties. Mums pirms dzemdībām ļoti laipni visu izrādīja un izstāstīja.

Tagad gaidam 2. mazuli, citas slimnīcas pat neapsveram. Brauksim atkal uz Ogri.

Lai Tev viegla satikšanās ar mazulīti!

Papildināts 12.01.2012 20:18:

kikucis27
Ogrē nepatika arī tas ka pastāvēja liela iespēja gulēt kopējā palātā un ar tuviniekiem jāiet satikties uz atsevišķu telpu.Nu jā, ir 2 paaugstināta komforta palātas, kurās vari palikt ar vīru un 4 parastās palātas. Ja sagadās, ka ir daudz dzemdētāju, un visas grib tās ģimenes palātas, kāda var palikt aiz strīpas. Bet tāda iespēja pa lielam jau ir visās slimnīcās. Ja gluži tas ir izšķirošais moments, dzemdēt konkrētajā slimnīcā vai nē, pirms braukšanas jau var uzzvanīt uz nodaļu un noskaidrot situāciju

montha

kikucis27

Pastāvīgs apmeklētājs

kikucis27

CT = +36.6°

12.01.2012 20:32:21

montha

Kā jau rakstīju Ogri apsvēru kā iespējamo dzemdību vietu arī pēc nodaļas apskates, bet saskaroties ar attieksmi pēdējā nedēļas laikā aizbraucu dzemdēt citur.

kikucis27

montha

Pastāvīgs apmeklētājs

montha

CT = +36.6°

12.01.2012 20:41:09

kikucis27
Njā... Tad gan. Nu es vados pēc savas pieredzes. Par attieksmi nevaru nevienu sliktu vārdu teikt.

Es gan nezinu kamdēļ tā, bet esmu novērojusi interesantu sakritību, ka visas Ogres draudzenes ir izvēlējušās braukt dzemdēt uz Rīgu. Savukārt Ogrē dzemdējušas tās paziņas, kuras pašas nav tieši no Ogres. Arī mēs tieši pirms puikas piedzimšanas pārcēlāmies no Rīgas uz Ogri. Nu gluži kā tajā parunā par saldākiem āboliem kaimiņu dārzā

montha

anetep

Apmeklētājs

CT = +36.6°

13.01.2012 10:53:49

Sveikas!

Man par Ogri ir pavisam svaigas atmiņas - tieši pirms mēneša tur nāca pasulē mans dēliņš. Varu teikt tikai to labāko!

Es uz slimnīcu aizbraucu ar ļoti sāpīgam viltus kontrakcijām, tāpec līdz tik tiešām mans brīnums izdomāja nākt pasaulē, slimnīcā pavadīju 3 dienas - sastapu dažādas vecmātes, dakteres un māsiņas un par visām nav neviena slikta vārda. Protams īpaša attieksme un milzīgs paldies ir vecmātei Ilzei, kas tieši man pieņēma dzmedības. Viņa man personīgi ļoti palīdzēja - saucot gan mani, gan manu dēliņu mīļvārdiņos, kas kā celmlauzis nāca ārā. Nu jā, Ogrē, tāpat kā Bulduros, cik zinu, ļoti atbalsta dabīgās dzemdības, tāpec cenšās darīt visu, lai bērnņš nāk dabīgā ceļā, protams, ja nav kaut kādu komplikāciju.

Tas ka Ogrē nav konveijeris, tam pilnīgi piekrītu, jo piemēram mans dēliņš bija vienīgais piedzimušais tajā dienā, pat iepriekšejās 2 dienās nebija neviena, bet skatoties uz sienas stenda ar sarkanajiem un zilajiem aplīšiem, tad ir dienas, ka tik tiešām ir bijušas 4 dzemdības, bet ne vairāk.

Mēs veiksmīgi tikām ģimenes palātā, kas maksā 15 lati diennaktī(dzemdību namā 25), bet tā kā tās ir tikai 2, tad ne vienmēr ir šī iespēja.

Man protams nav pieredzes par dzemdību namu - tur, manuprāt ir tā, ka cik cilvēku, tik viedokļu, bet Ogre man patika.

Veiksmi!

anetep

Eva Anna

Pastāvīgs apmeklētājs

Eva Anna

CT = +36.6°

13.01.2012 15:11:36

Eva Anna
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18161203
Izvēlies tapeti: Ābeļziedi