|
RudzuNāra
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:09:26
1. Kad būtu pēdējais brīdis uz slimnīcu? Kādi īsti ir tie kontrakciju intervāli? Dzirdēju kautko par to,ka vēlākais jādodas tad kad kontrakcijas ir ik pec 5 min..Gribētos mājās palikt ilgāk,nevis uzreiz uz slimnīcu.. cik noprotu daudzas no jums vēl mājās esot pasēdējušas kādu laiciņu pirms došanās.. Dzemdību nams man nav tālu,2km un ir kas aizved 
2. Vai visas atsāpināšanas ir par maksu? Gan EA ir par maksu,gan tas gēls kas visu paātrinot.. ir kautas ko viņi dod par velti? Piemēram kas ir ar to smieklu gāzi?
|
RudzuNāra
|
|
pinky
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:16:54
|
pinky
|
|
skubija
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:22:48
RudzuNāra
1. Vai Tev pirmās dzemdības? Parasti (bet ne vienmēr) pirmajās dzemdības nekas strauji nenotiek, aizbraucot uz slimnīcu ar intervāliem starp kontrakcijām 5 min, būs labi ja 3-4 cm atvērums, droši var vēl mājās dzīvoties. Ja jūties droši un komfortabli un vēl pie nosacījuma, ka DzN ir tik tuvu, es teiktu, ja gribi pēc iespējas ilgāk mājās dzīvoties, tad vari gaidīt, kamēr intervāls i rkādas 3 minūtes 
2. elpošana, ūdens, pozas, meditācija, lai atvieglotu kontrakcijas - tas viss ir bezmaksas Par gēlu ir dažādas atsauksmes - nav pierādījumu, ka tiešām paātrinās. Turklāt pēc loģikas - ja viss norit ātrāk - atvēršanās, izstumšana, tad tas var būt arī sāpīgāk nekā lēnāk.
|
skubija
|
|
RudzuNāra
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:27:02
skubija
Jā,pirmās,izrādās baidos kā diegs 8.datums ir nolikts,pēdējās dienas jau vēderiņs tāds jokains.. pasāp ik pa laikam..
man cerības uz ūdens remdinājumu..varu iet dušā vai vannā kad gribu?
Papildināts 05.01.2012 22:28: pinky rīt izlasīšu kad draugs būs blakus,man ar krievu valodu švaki 
|
RudzuNāra
|
|
GAB
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:33:45
RudzuNāra Sarunā dūlu kompānijā. dulas.lv
Gan dos padomu, kad doties uz slimnīcu, gan palīdzēs ar dažādiem ieteikumiem sāpju mazināšanai, gan emocionāli atbalstīs, stiprinās, mierinās.
|
GAB
|
|
marite.kukainis
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:35:25
man duša bija palātā,biju tur vairāk nekā pašā palātā. par tādu gēlu ar neko neesmu dzirdējusi. vienīgais ko man iedeva bija kaut kādas svecītes,kas jābāž dupsī. dzemdības bija ilgas. vismaz man tā liekas. sāka sāpēt 5.oktobrī 4 no rīta un mazais piedzima 6.oktobrī 3 rītā. lēni vērās tur viss vaļā.
izturību,nevajag satraukties,viss notiksies kā jānotiek 
|
marite.kukainis
|
|
skubija
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:35:50
RudzuNāra
Tev vēl ir laiks palasīt par atslābināšanās veidiem starp kontrakcijām Jo labāk atpūtīsies/atslābināsies starp kontrakcijām, jo tās būs panesamākas un efektīgāk viss noritēs uz priekšu 
mājās dušā un vannā vari iet, kad gribi. DzN dušu noteikti var izmantot, vanna gan ir maksas pasākums.
|
skubija
|
|
marite.kukainis
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:36:23
mātes pasē rakstīts,ka dzemdības ilga 9stundas un cik tur tās minūtes. nezinu kā viņi uzņem tur to laiku
|
marite.kukainis
|
|
skubija
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:44:16
marite.kukainis nezinu kā viņi uzņem tur to laiku
domājams tad, kad sākās aktīvāka dzemdību darbība intensīvākas kontrakcijas, atvērums no kādiem 4 cm un vairāk. Teorētiski jau dzemdības sākas ar latento t.i. neaktīvo fāzi, kad dzemdes kakls mīkstinās un sāk vērties vaļā, kontrakcijas ir vājas, bet šī latentā fāze var ilgt ļoti ilgi. Laikam vieglāk definēt dzedību sākšanos no kāda punkta, kad viss paliek intensīvāks 
Papildināts 05.01.2012 22:44:
|
skubija
|
|
RudzuNāra
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.01.2012 22:47:43
GAB Oii,izklausās labi,bet nav pa kabatai 
marite.kukainis Priekš kam tā svece domāta? nu tas gēls laikam paātrina tās dzemdības,un mazāka iespēja ka būs plīsumi,maksā apmēram 30 ls,īsti neatminos kā lasīju RDz cenrādī ..
skubija Nesaprotu kāda viņiem starpība es eju vannā vai dušā.. es noteikti dušā iztērēšu vairāk ūdens nekā vannā..
|
RudzuNāra
|