Cāļa forumi » Dzemdības
Melnīte: SPIRĀLE !! Kāda, cik?
|
Melnīte
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +39.5°
|
10.12.2011 14:42:49
Sveikas.
Šobrīd lietoju nuvaring riņķi, jau 4to mēnesi, bet sajūta tāda, ka baigi parādījies celulīts (+2cm apkārtmērs ap dupsi), bija jau pirms tam, bet tagad vairāk un svars uzkāpis pa 2kg, vai arī iedomas, nezinu...
Bet apdomāju iespēju ielikt spirāli!! Nezinu tikai kuru labāk vara, sudraba vai zelta? Kādas cenas? Mirenu ne, jo tā par dārgu manam maciņam.
Varbūt varat ieteikt? Arī ārstu kurš ieliek un pa cik. Jāiet kad mēnešreizes?
Dzemdības bija pirms gandrīz 2.g.
|
Melnīte
|
|
bbinja
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +37.0°
|
10.12.2011 14:57:11
Zelta vai sudraba vai vara - viss atkarīgs cik labi tavs organisms pieņem šos elementus!
Cik atminos zelta bija dārgākā un maksāja līdz 30ls. Tā tad pāre'jās vēl lētākas, cik - to vari noskaidrot aptiekā!
Spirāli ieliks tavs ginekologs. Viss nesāpīgāk esot pēdējās MR dienās. Cik maksāja ielikšana nepateikšu gan!
|
bbinja
|
|
siikucis
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
10.12.2011 15:09:17
esmu ielikusi zelta spirali, man tas izmaksaja 20 ls vai 25 ls (isti neatceros, kaut ielika menesi atpakalj) spirale un ielikshana, 3 ls( taa ir maksa par konsultaciju) un viss...
spirali letak ir pirkt pie ginekologa aptiekas pa kadiem 5 ls ja ne vairaak - ir dargaak....
ja, bbinja, pareiz saka, liek meneshreizhu pedejas dienaas... es vismaz nekadas sapes trakas nejutu... ka ielika vispar nejutu...tik jutu, kaa dzemdi pavera un viss....
... man dzemdibas bij tikai 7 meneshi atpakalj....
man arii mamma un daudzas pazinjas saka, ka pati labaakaa esot zelta spiraale... par mirenu atsaucas ljoti slikti, jo ka tantei bij - izsvieda lielo summu, un vinja vinai nedereeja...
|
siikucis
|
|
saniitka
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
10.12.2011 15:22:49
Melnīte Man ir vara ar zelta serdīti vai kā pareizi viņa tur sastāv.
par dārgu manam maciņam. Man bija tāpat, par sālītu tā Mirena 
Lika man 3 MR dienā, jo kā teica ginekoloģe vajag, lai pavēries dzemdes kakliņš un, lai nav pirmās MR dienas kad tās gāžās.
Man tas viss izmaksāja 32 ls, 20ls pati spirāle un 12 ielikšana.
Esmu ļoti apmierināta par savu izvēli un ne grama hormonu 
|
saniitka
|
|
Melnīte
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +39.5°
|
10.12.2011 15:35:10
siikucis saniitka varbūt varat padalīties kur likāt? Jo skatos, ka likāt lētāk, pie manas ginekoloģes 45ls
|
Melnīte
|
|
saniitka
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
10.12.2011 15:36:09
Melnīte Es nedzīvoju Rīgā, liku pie valsts ginekologa. Papildināts 10.12.2011 15:36: Iliku gadu pēc bērna piedzimšanas, un nu jau labi sadzīvojam turpat 2 gadus 
|
saniitka
|
|
kanēļmaizīte
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
18.02.2012 23:51:00
Hmm...man radās jautājums -vai tās minētās vara,zelta spirāles ir hormonālās jeb nehormonālās?
|
kanēļmaizīte
|
|
augustine
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
19.02.2012 00:38:24
Man bija parasta spirāle, ne Mirenna. Kā daktere apskaidroja - pamatā visām ir varš, kas nodrošina kontraceptīvo funkciju, sudrabs vai zelts tik drusku, lai mazinātu iespējamo alergisko reakciju (kuras iespēja ir niecīga). Man spirāle pa nepilniem 2g pamanījās novirzīties no vietas, pie tam ieauga, lai gan mana doka pēc usg teica ka viss ok. Sākām domāt par nākamo bērnu un konsultējos vēl ar citu doku, kurš pēc taustes pateica, ka nav gan ok Šķirties no tās nācās vispārējā narkozē. Kā man slimnīcā teica - tā gadās samērā bieži, bet ar hormonālajām ne, tā kā - pēc savas pieredzes es laikam izvēlētos tikai hormonālo. Lai gan tas viss, protams, ir dziļi individuāli 
|
augustine
|
|
ulla
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
19.02.2012 11:01:12
siikucis arī tā zelta, sudraba vai vara spirāle kurai katrai neder. tikai protams naudas ziņā nebūs tik sāpīgi ja nederēs nekā ar Mirenu. man gan pašai bija Mirēna (izņēmu jo plānojām otro mazo). no savas pieredzes varu teikt visu to labāko. ne es jutu kā ieliek ne kā izņem. protams tas arī atkarīgs no ginekolga prasmēm. pēc Mirenas ielikšanas MR arī samazinājās, pirms tam bija sāpīgas. Mirēna bija 2,5 gadi. protams kad ielika tad bija treknie gadi un tad vēl viņa maksāja Ls 120, bet nu tagad pa 80 var nopirkt. pēc otrā bērna atkal domāju likt Mirēnu. katram jau savs un tas kas būs labs piemēram man, citam atkal nebūs labs un otrādi. bet nu domāju, ka kopā ar ginekologu var nonākt pie pareizā lēmuma.
|
ulla
|
|
Atomic
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
19.02.2012 18:19:01
Man bija sudraba-vara... apti spiraali kaadi 25 ls+ielikshana...
Ljoti apmierinaaat biju - 4ri gadi nokalpoja, iznjeemu, kad gribeeju otru bebi. leeeti, labi, aatri, neiipashi saapiigi 
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamcdr20070604_2_Pecinja+Adrija+ir.png
|
Atomic
|
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18157367
|
|