Cāļa forumi » Dzemdības
serena26: Dzemdības mājās
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
10.12.2011 12:09:15
eridana ja mamma neasiņo - ir. Te var palasīt pieredzi. Īpaši svarīgs ir pēdējais ieraksts. Te gan vairāk ir runa par 40 sekundēm vai dažām minūtēm, nevis pilnu izpulsēšanu, ja tā prasītu ilgāk, jo jālīdzsvaro mammas asiņošanas risks ar labumu bērnam. Acīmredzot ir arī pētījumi, vismaz par priekšlaicīgi dzimušiem bērniem, kuriem ķeizargrieziena laikā nabas saite atstāta pulsēt 40 sekundes.
|
serena26
|
|
Ilzita
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
11.12.2011 00:16:50
Kāda ir/bija vīru reakcija par mājdzemdībām???? Kad es par šo tēmu ieminējos, acis bija lielas kā pogas un liela nesaprašana,- mājdzemdības esot liels stress....
|
Ilzita
|
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
11.12.2011 03:02:38
Ilzita Jautājums tikai stress kuram - dzemdētājai vai vīram? 
Bet nopietni runājot, mans vīrietis lielas acis netaisīja, tikai painteresējās kā varam vairāk uzzināt un kad varam tikt pie vecmātes vizītē. Te gan jāsaka, ka negatīvā pieredze ar slimnīcas ginekoloģisko nodaļu bija viņam vēl svaigā atmiņā, tāpēc viņam stresu izraisītu iespēja man tur atgriesties.
Es teiktu, ka jums abiem nepieciešams izrunāties par to kāds tieši stress kuram ir. Kāpēc Tev šī iespēja liekas laba, ko tā dotu Tev. Bet noteikti atzīsti arī to, ka mājās vīram tiešām ir vairāk pienākumu, atbildības, tāpēc varētu būt, ka stress lielāks. Tas ir dabīgi. Slimnīcā ir lielāka šī apziņa, ka varam atbildību pārlikt uz kādu citu un būt kā pasažieri. Kopumā gan tā ir ilūzija, jo tāpat jau vecāki ir un paliek atbildīgi un vecākiem ar rezultātu visu mūžu jādzīvo. Gan mājās, gan slimnīcā. Tāpēc labāk būtu, ja abi spētu vienoties un kopīgi pieņemt lēmumu, kur dzimt bērnam.
|
serena26
|
|
laimiite
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
12.12.2011 09:26:09
Ilzita Manam vīram nebija nekāds stress, jo, kā jau iepriekš stāstīju, es veicu sagatavošanas (informēšanas) darbus ilgstoši un kad teicu, ka gribētu dzemdēt mājās, tas viņam nebija nekāds šoks, pārsteigums vai stress.
Man šķiet, ka mājdzemdības ir svarīgi, ka arī vīrs paļaujas uz Tevi un tic Taviem spēkiem, ka Tu vari dzemdēt dabiski, bez vesela mediķu bataljona un aparatūrām aiz muguras, tikpat ļoti, kā Tu pati tici sev. Mājdzemdību vecmātes gan ir daudz stāstījušas, ka vīri mēdz būt dažādi, bet es tomēr uzskau, ka mājdzemdības ir ģimenisks notikums, kur katram ir sava loma un iesaistīšanās, ka mājdzemdības nevar būt kā teātris, kur vīrs atnāk tikai parterī pirmajā rindā pasēdēt un paskatīties. Tas ir līdzpārdzīvojums un arī līdzdarbošanās.
Nekāp uz akmens, tas var izrādīties kāds paklupis draugs
|
laimiite
|
|
Ilzita
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
12.12.2011 11:18:40
serena26 laimiite Paldies par atbildēm. Būs jāparunā gan ar vīru, gan vecmāti....
Vēl man ir neskaidrība, vai bērnu (3g.) sūtīt kkur projām tai laikā....
|
Ilzita
|
|
Rupjmaize
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +37.0°
|
12.12.2011 12:12:05
Sveikas!
Sakiet, lūdzu, vai arī mājdzemdībās neļauj dzemdēt ūdenī, ja ir problēmas ar kāju vēnām - precīzāk vienai kājai ir bojāts vārstulis, ko glābt var tikai operācija. Visu grūtniecības laiku staigāju ar kompresiajs zeķēm, tāpeč ikdienā problēmas nejūtu. pēc nelāgas iepriekšējo dzemdību peiredzes biju saņēmusies tomēr dzemdēt pati, bet ūdenī, taču mana vecmāte pateica,ka es drīsktot tikai atslābināties ūdenī un neilgu laiku,jo ar manām vēnām tas esot liels risks,ka pēc dzemdībām būs nenormāla asiņošana,jo silts ūdens paplašina vēnas utt.. Esmu dikti saskumusi...
|
Rupjmaize
|
|
Sančuks
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
12.12.2011 15:13:42
Rupjmaize Man arī tāds pat jautājums.
Pagaidām domāju, ka atkarīgs, cik nopietna ir vēnu problēma. Un jābalstās ne tikai uz vecmātes, bet arī flebologa (vai pat divu) viedokli.
Man arī kompresijas zeķes, līdz šim dzemdibas ūdenī kā ideju biju atmetusi, bet tagad sāku štukot, ka varbūt to var dabūt gatavu. Grūti gan iztēloties kā tik fiziski ne vieglā brīdī pēc vannas starp kontrakcijām vēl tās zeķes atpakaļ dabūt.
Iepriekšējās reizes dzemdēju slimnīcā (ne ūdenī) smalki ar mežģīņotām garajām zeķēm kājās 
Vārstuļa problēma man ir izoperēta starp grūtniecībām. Vēnu zeķes tāpat jānēsā grūtniecībā.
|
Sančuks
|
|
Rupjmaize
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +37.0°
|
12.12.2011 15:31:53
Sančuks man vecmāte teica,ka varot dzemdēt arī ar visām zeķēm vannā... bet viņa vienalga negribot uzņemties risku 
|
Rupjmaize
|
|
Sančuks
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
12.12.2011 15:37:54
Rupjmaize
Vai tad kompresija tad strauji nemazinās, ja slapjas zeķes....?
|
Sančuks
|
|
laimiite
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
12.12.2011 16:34:30
Rupjmaize jo silts ūdens paplašina vēnas Cik silts? Es trešo bērniņu dzemdēju diezgan vēsā ūdenī (krietni zem 37), precīzi cik, nezinu, jo nemērīju, jo man vienkārši besīja silts ūdens, turklāt vecmāte skaidroja, ka tas ir pat labāk, jo tad ir mazāks asiņošanas risks, un man patiešām bija ļoti minimāls asiņu zudums. Bet tur jau jāskatās, vai pašai patiks vēss ūdens, man patika. Papildināts 12.12.2011 16:38: Ilzita Vēl man ir neskaidrība, vai bērnu (3g.) sūtīt kkur projām tai laikā.... Mana pieredze- nesūtīt. Meitai bija 2 gadi un 9 mēneši, kad dzima brālis- viņa jau bija nolikta gulēt, tagad, kad dzima mazākais- lielajiem bija 6 un 8 gadi, mazais dzima piecos no rīta, lielie, protams, saldi šņāca.
Nekāp uz akmens, tas var izrādīties kāds paklupis draugs
|
laimiite
|
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18156099
|
|