Cāļa forumi » Dzemdības
serena26: Dzemdības mājās
|
belly
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 12:07:40
mīkstentiņš 1. dzemdībās man vispār nebija īsti nekādu vīziju par pašām dzemdībām. Nebija gan arī sajūtas, ka vecmāte nebūtu īstā. To es sapratu tikai pēc pašām dzemdībām, kuras tomēr beidzās slimnīcā, jo mēs kaut kā ar vecmāti nesapratāmies. Tagad, kad domāju, ja būtu bijusi 2. vecmāte, visdrīzāk būtu piedzemdējusi mājās. Pēc 1. dzemdībām visu laiku domāju par to, kādas būs nākamās un, ka varbūt vajag atkal mēģināt ar iepriekšējo vecmāti - ka tas ir uzdevums, kas mums jāatšķetina. Tomēr kaut kā aizdomājos par citu vecmāti. Atzīšos, ka izliku Taro kārtis par vecmātēm Un izvēlējos to kārti/vecmāti, kuras skaidrojums patika vislabāk. Tā arī sanāca!
|
belly
|
|
Lia
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 13:47:07
bilbi Paldies par rekomendācijām 
mīkstentiņš
Uzrakstīšu Tev 
Par dzemdību plānu. Man vecmāte ieteica tādu rakstīt tikai pēdējās dzemdībās, bet bija sajūta, ka negribu un nevaru to izdarīt - jo negribu neko sacerēties un sadomāties, lai pēc tam nesekotu vilšanās. Vecmāte šo manu negribēšanu un nevēlēšanos rakstīs respektēja. Domāju, ka tam visam bija pamatā tas, ka iepriekšējās dzemdībās bija sanācis dzemdēt ar aizvietotājvecmāti. Viss bija kārtībā, jo pazinu arī aizvietotājvecmāti un viņa būtu mana izvēle Nr.1, ja būtu varējusi tobrīd ņemt mani aprūpē, bet tomēr tā nebija tā vecmāte, ar kuru biju gatavojusies dzemdēt. Otro reizi gāju pie šīs vecmātes, bet galu galā sanāca dzemdēt ar to, kura mani aprūpēja pirmo reizi. Ja plānā būtu sīki un smalki iztēlojusies savas dzemdības ar savu "īsto" vecmāti, kuru nedabūju, tad vilšanās man būtu smagāka, tagad - žēl jau bija, bet tā gadās. Tā kā plāns nav spiesta lieta.
Par šo sajūtu, ka nav īstais cilvēks - 37.nedēļa jau ir diezgan liels laiciņš, lai kaut ko kardināli mainītu (bet neiespējami tas nav droši vien). Varbūt iepazīsties arī ar aizvietotājvecmāti, ja nu sanāk dzemdēt ar viņu? Bet īstenībā man laikam arī ar to pirmajās dzemdībās paredzēto vecmāti īstā tuvība un kontakts radās tikai tad, kad satiku viņu otrajās. Dzemdībās viņas pārvēršas par mammas un labākās draudzenes krustojumu, ja iepriekš vēl šādas sajūtas nav bijis 
Īstenībā varbūt var palīdzēt arī profesionāla dūla, ar kuru izveidojas labs kontakts.
|
Lia
|
|
mīkstentiņš
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 15:57:51
liels paldies visām par atbildēm. 
kļūst vieglāk, zinot, ka citām bijušas līdzīgas sajūtas. bet jautājums vēl aizvien mani nodarbina, pat līdz tādam līmenim, ka tiešām traucē gatavoties un noskaņoties bērniņa sagaidīšanai, jo tas dzemdību pasākums stāv tam priekšā un pilnībā aizklāj skatu. nekādi nespēju iegūt mieru par dzemdībām. aizdomājos pat tik tālu, ka varbūt tā ir zīme, ka nevajag dzemdēt mājās - jābrauc uz slimnīcu. pirmīt vēl sonogrāfists sabiedēja ar dažām nepinībām manā grūtniecībā, ka patiešām sāka likties, ka nekādu mājdzemdību nebūs. tagad biju uz atkārtotu sonogrammu, kura apstiprināja, ka viss ir lieliskā kārtībā un šķēršļu mājdzemdībām nav. sāku domāt par to, kas konkrēti mani satrauc, un sapratu, ka tā ir vecmāte, jo bez viņas es spēju saredzēt lielisku dzemdību pasākumu, tieši tādu, kādu to redzēju pašā grūtniecības sākumā. mēģinu iztēloties, ka dodos uz slimnīcu- tāda doma mani vispār paralizē, uzreiz jau parādās riebums un nepatika, bailes, pat panika. saprotu, ka gribu mājdzemdības, arī vīrs ļoti ir par to un cenšas mani iedrošināt.
par vecmātes mainīšanu... es nevienu nepazīstu, tas nozīmētu atrast pilnīgi svešu cilvēku, cerībā, ka vienas tikšanās reizes laikā man ar viņu izveidosies ļoti cieša saikne. turklāt es pati, ja būtu vecmāte, ar šaubam skatītos uz satrakotu grūtnieci, kura pēdējās nedēļās grib nomainīt vecmāti... varbūt tieši šī iemesla dēļ arī nepiekristu tādai dzemdības pieņemt - kas to zin ko tāda histēriķe var dzemdību laikā izdomāt darīt? 
|
mīkstentiņš
|
|
dezdemone
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 16:13:21
mīkstentiņš Varbūt ir vērts apdomāt iespēju, ka dzemdībās klāt ir dūla 
|
dezdemone
|
|
mīkstentiņš
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 17:26:37
dūla+vecmāte? 
ko gan tur tik daudz cilvēku darīs? esmu iedomājusies dzemdēt vannā, vanna ir liela, bet vannas istaba ļoti maziņa, tā ka tur var ienākt tikai viens cilvēks, bet vannā var sēdēt kaut divi. 
es nezinu gan vai manu komfortu šajā intīmajā pasākumā varētu uzlabot vēl viens svešs cilvēks. baidos, ka jutīšos kā aktrise uz skatuves... 
|
mīkstentiņš
|
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 17:38:20
mīkstentiņš Es noteikti ieteiktu šīs šaubas pārrunāt ar vecmāti. Varbūt emocionālā ziņā tas nebūs izcili patīkami, toties profesionālā ziņā viņa to ļoti novērtēs. Jo iet uz sievietes dzemdībām, kura vecmāti viņās nemaz neredz un to nezināt nav labi. Gan jau viņai būs padoms - vai nu iepazīties ar aizvietotājvecmāti pēc iespējas ātrāk - mazums, uzreiz būs klikšķis? Bet varbūt tas nozīmē, ka dzemdību procesā vecmāte būs pēc iespējas mazāk klāt - piem. paklausīsies toņus un pēc tam ļaus tev dzemdēt un pati pasēdēs otrā istabā? - t.i. traucēs pēc iespējas mazāk? Cik zinu ir sievietes, kas vecmāti blakus vēlas tikai izstumšanas laikā (tad viņu vienkārši vajag), bet pirms tam grib vērties vaļā bez citu klātbūtnes. Ja vecmātei tiek ļauts ik pa laikam pārbaudīt kā tev un mazajam iet, viņai nav visu laiku jābūt tev blakus, ja tu to nevēlies.
Man pašai uzreiz bija laba sajūta ar savām vecmātēm, un tā sajūta ar katru gadu aug. Tāpēc es nezinu, kā tas ir, bet zinu, ka visus uztraukumus jāizstāsta vecmātei - tikai tad viņa var efektīvi palīdzet.
|
serena26
|
|
elza24
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 22:53:15
Es arii ieteiktu visu paarrunaat ar vecmaati. Man gruutnieciibas laikaa arii bija sajuuta, ka vecmaate nav iistaa. Pirms dzemdiibaam, domaajot par dzemdiibu plaanu, es pat iedomaajos, ka buutu labi, ja sarunaataa vecmaate nepaspeetu un atbrauktu cita. Ar vecmaati gan neko neizrunaaju, jo negribeejaas aizvainot. Dzemdiibas noriteeja ljoti labi, vecmaate patiesiiba izdariija visu tieshi taa, kaa es veeleetos... Tomeer taa sajuuta, ka vinja nebija iistaa, mani nepamet. Un tas nedaudz, nedaudz tomeer sabojaa visu to dzemdiibu pieredzi. Ar naakamo beerninju es noteikti sanjemtos un ietu izrunaties ar vecmaati par shiim sajuutaam.
|
elza24
|
|
log
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
23.02.2012 23:14:04
mīkstentiņš
Man bija vecmāte, ko labi pazinu (un baidījos, ka labā pazīšana man kaut ko sačakarēs manā galvā un man būs kaut kāds kautrīgums, kauns utml) un vēl bija topošā vecmāte, ar ko kopā biju vingrojusi un gribēju blakus, jo nezināju, cik tālu vīrs būs gatavs piedalīties.
Arī mana vannas istaba bija pašaura, atvēršanās posmu man blakus nosēdēja topošā vecmāte, man gan tajā brīdī bija jau vienalga, kas man sēž blakus, uzmundrina, kopā elpo, padod dzeramo, vispār nečekoju, kas nāk vai iet.
Pēdējā posmā tad bija abas vecmātes un vīrs, vismaz man likās, ka viss bija tieši tā kā tam vajag būt.
|
log
|
|
Lauva
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
24.02.2012 22:02:50
mīkstentiņš Es ieteiktu 2 lietas - pirmkārt, koncentrēties uz sevi - kā savu dzemdību galveno personu, jo neatkartīgi no tā, kā izvērtīsies dzemdības, Tu tajās būsi un paliksi galvenā; otrkārt - runāt ar vecmāti par savām šaubām. Man bija šaubas, es nepaspēju par tām parunāt (šaubas radās pēdējā vizītē pirms dzemdībām) un rezultātā - mana līgumvecmāte īstajā dienā netika, bija aizvietotāja, kuru biju redzējusi vienu reizi nodarbībā. Teiksiet, sagadīšanās? Var jau būt. 
|
Lauva
|
|
bilbi
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
24.02.2012 22:36:12
Lia Nav par ko! Nosmējos, ka pasaule kārtējo reizi izrādījās tik maza 
|
bilbi