Cāļa forumi » Dzemdības
serena26: Dzemdības mājās
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
30.01.2012 15:11:11
Lapsa priecājas Sagatavošanās process dzemdībām man liekas ir diezgan līdzīgs gan mājās, gan slimnīcā.
Reizi mēnesī (vai biežāk, ja nepieciešams) vizīte pie vecmātes, kur 1h garumā tiek izrunāts viss aktuālais.
Ja ir tāda iespēja, tad ideāli ir arī vingrot "Stārķa ligzdā" vai kur citur, kur vingrošanu vada kāda no vecmātēm vai dūla - paralēli kauliņu izkustināšanai notiek arī sarunas par dzemdībām, elpošanu, tējām, smaržām, pozām, utt.
Ja ir pārliecība, ka dzemdības būs mājās, tad 37. nedēļā slēdz līgumu un vecmāte atbrauc vizītē uz mājām, lai labāk mācētu atrast māju, vēlreiz pārbaudītu vai ir viss vajadzīgais salikts (mantas vajag tās pašas ko uz slimnīcu, plus dažādas saimniecības lietas - lieks gultasveļas komplekts, vanniņa, vienreizējie paladziņi, utt. Vecmāte pirms tam iedod sarakstu.
|
serena26
|
|
ViensDivi
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
30.01.2012 15:32:18
Mata Hari Atradu, kur un kā skatīties...Vispār baisi neērta un nepraktiska tā lapa, bet nu ko no mūsu birokrātiem var gribēt.. padalies, es arī gribu apskatīties, bet nekādi nevaru saprast... Vai kāda cita meitene - jūs pirms kāda laika pētījāt kaut kādu lapu, kurā bija info par dzemdību norisi.
Gribēju jums uzjautāt (jūs tādas harmoniskas) - vai pievērsāt uzmanību sapņiem, gaidot mazos? Un vai kāda savilka pēc tam paralēles ar dzemdību procesu, respektīvi, vai sapnis vismaz nedaudz attainoja to, kas notika patiesībā?
Es te ielaužos jūsu diskusijā, tāpēc nedaudz par mani, lai būtu godīgi - mājdzemdības neapsveru, jo pirmais bija akūts ķeizars un "iekša" saka, ka man būtu bail. Bet tagad esmu Beļģijā un, pirms izdarīt galīgo izvēli par ārstu, lēnām apkopoju jautājumus, ko viņam uzdot, lai zinātu, kāds skatījums. Ceru (varbūt naivi), ka būs iespēja dzemdēt pašai un bez iejaukšanās.
|
ViensDivi
|
|
Lauva
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
31.01.2012 21:32:09
ViensDivi vai pievērsāt uzmanību sapņiem, gaidot mazos? Un vai kāda savilka pēc tam paralēles ar dzemdību procesu, respektīvi, vai sapnis vismaz nedaudz attainoja to, kas notika patiesībā? Īpaši nesapņoju, bet 3 dienas pirms dzemdībām redzēju, ka būs cita vecmāte - un tā arī bija. Redzēju istabu, kurā pirms tam nebiju domājusi dzemdēt.
Lapsa priecājas kā noteik sagatvošanās process mājdzemdībām? Esmu dzirdējusi, ka mājdzemdētājas raksta dzemdību plānu? Kas vēl? Man šķiet, sagatavošanās nianses ir lielā mērā atkrīgas no vecmātes un arī no grūtnieces vajadzībām. Man bija vairāk psihoterapeitiskas sarunas, bet tas nebija tāpēc, ka mājdzemdības.
|
Lauva
|
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
31.01.2012 21:58:27
ViensDivi mani sapņi bija smieklīgi - es lepni dzemdēju veselīgus kucēnus 
|
serena26
|
|
laimiite
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
01.02.2012 13:12:20
Lapsa priecājas Mājdzemdībām vairāk jāgatvojas tieši emocionāli un garīgi. Praktiskās lietas jau gandrīz tās pašas, vecmāte pateiks nianses pēc apmeklējuma mājās. Papildināts 01.02.2012 13:15: ViensDivi Mani sapņi laikam bija nenozīmīgi, jo neatceros, ka būtu vispār ko sapņojusi. Man tikai pirms abām mājzemdībām no 34. līdz 37. nedēļai bija bailes, ka tik nesāktos priekšlaicīgas dzemdības, jo tad nevarēšu dzemdēt mājās, un no tā izrietēja arī attiecīgi murgaini sapņi šajā laikā, bet pēc 37. nedēļas viss atkal bija harmoniski 
Nekāp uz akmens, tas var izrādīties kāds paklupis draugs
|
laimiite
|
|
ROOX
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
01.02.2012 13:21:01
Šis ir izkopēts no Draugiem grupiņas:
Varbūt ka kāda var padalīties ar savu pieredzi:
"Žurnāla Māja pielikumam taps materiāls par dzemdībām mājās. Ir pieredze vai pazīsti kādu, kurai ir? Padalies! ginta.auzniece@inbox.lv"
|
ROOX
|
|
belly
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
13.02.2012 12:49:32
Tā kā šeit apgrozās daudz jauku ģimeņu, tad atļaušos ievietot mazu sludinājumiņu 

Ja nevar īsti izlasīt, tad bildes jāsūta uz pinkpoppy@pinkpoppy.lv
Paldies! 
|
belly
|
|
kiki123
Apmeklētājs
CT = +36.6°
|
16.02.2012 10:36:42
Par majdzemdībām runājot,jau no agras bērnības/jaunības esmu noskaņojusies uz to,kad man bērniņš dzims mājās,vietā kur viss ir savs un zināms..  Bet, kas to var zināt,kad pienāks tas brīdis un es gaidīšu mazuli,varbūt tad parņems bailes,un šaubas. Bet ļoti vēlētos laist pasaulē bērniņu viņu mājās un vietā ko viņš caur mani būs iepazinis. 
Un vel tāda praktiskāka lieta,sakiet mīļās,kurām jau bijušas m,dz. ar cik aptuveni lielu naudiņu jārēķinās,tieši vecmātei,vai tas ir individuāli?
|
kiki123
|
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
16.02.2012 11:13:03
kiki123
Prieks redzēt jaunas sejas 
Ja runa ir tieši par dzimšanu mājās, tad šobrīd ir divas iespējas - līgums ar vienu vecmāti - Astrīdu, maksā 500 Ls, ar visām citām - 600 Ls. Tajā summā ir viena vizīte mājās pirms dzemdībām, pašas dzemdības un trīs vizītes mājās pirmajā nedēļā pēc dzemdībām.
Ja ir uzskaitē pie vecmātes privātpraksē, tad pirms tam katra vizīte (parasti reizi mēnesī) ir 23 Ls. Ir vecmātes, kas pieņem arī valsts iestādēs, gan ne Rīgā, dažas meitenes tad ir uzskaitē sākumā tā un beigās tikai noslēdz līgumu par mājdzemdībām.
Iespējams, ka attiecībā uz uzskaites izmaksām būs kādas izmaiņas tuvāko divu gadu laikā (Veselības ministrija gatavo labojumus).
Kā papildus izmaksas ir vecāku kursi Stārķa Ligzdā, ko ar pirmo bērniņu vajadzētu. Ja ir iespēja, ļoti noder arī grūtnieču vingrošana Ligzdā, jo tā nav tikai fiziska izkustēšanās, bet gan katrā nedēļā tiek izrunātas visdažādākās dzemdību un grūtniecības tēmas.

|
serena26
|
|
bilbi
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
21.02.2012 23:30:45
Sveikas, virtuāli senneredzētās!
Visu iepriekš rakstīto nevaru šobrīd izlasīt, tāpēc kārtējo reizi nezināšu, vai esat par to jau runājušas, vai nē, bet ir iznākusi jauna filma, turpinājums iepriekšējai ar nosaukumu More Business of Being Born (reklāmas rullīti var noskatīties šeit: http://www.thebusinessofbeingborn.com/ - par savu dabīgo dzemdību pieredzi runā arī dažādas slavenības - dziedātāja Alanis Morisette, supermodeles - Sindija Krauforde, Žizele Bundhena, Kristija Tērlingtone, u.c. BEIDZOT! Savādāk tas ķeizargriezienu kults pēc savas izvēles, ko propogandē tās, kam rāvējslēdzējs vēderā (V. Bekhema, u. tmldz.), šķiet, ļoti daudzām sievietēm bija radījis maldīgu priekšstatu par to, kā bērniem jānāk pasaulē. Gribētos redzēt šo filmu, jo pirmā sērija bija interesanta un visaptveroša, bet jaunā filma, vismaz pagaidām, pieejama tikai par maksu Bet nu... bez misijas apziņas par sieviešu izglītošanu filmas veidotājiem taču gribas arī nopelnīt 
Atcerējos slaveno Pamelas Andersones citātu par to, ka viņa dzemdēja bez jebkādas atsāpināšanas, pat bez Tailenola un, meklējot šo citātu uzgāju lapu ar mājdzemdību top 10 , kurā iekļauta dziedātāja Nellija Furtado, aktrise Dženifera Konelija u.c. un pieminētas arī Merila Strīpa un Demija Mūra
http://celebritybabyscoop.com/2011/06/08/celebrity-home-births Pēdējās izmaiņas: bilbi, 21.02.2012 23:51.
|
bilbi
|
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18156099
|
|