Cāļa forumi » Dzemdības

serena26: Dzemdības mājās

serena26

Pastāvīgs apmeklētājs

serena26

CT = +36.6°

08.12.2011 02:58:51

bilbi
Prieks, ka esi iekārtojusies un atpakaļ sarunās. Par šo pētījumu nebijām runājuši. Būtu vēl interesantāk paskatīties ilgtermiņa salīdzinājumu, pieliekot vēl vienu grupu - kuriem ļauj izpulsēt līdz galam, nevis tikai 3 minūtes. Manam pulsēja ilgāk nekā pusstundu. Uz beigām jau noteikti nāca klāt mazāk, nekā pirmajās minūtēs, bet tomēr.

serena26

tante

Apmeklētājs

CT = +36.6°

08.12.2011 09:19:59

serena26
izpulsēt līdz galam
es lidz sim domaju, ka nabassiati pargriez pec tam, kad piedzimusi placenta, bet tas jau katram individuali, cik ilgaa laikaa. vai nav taa, ka tad ari beidz pulset?

tante

bilbi

Pastāvīgs apmeklētājs

bilbi

CT = +36.6°

08.12.2011 10:55:34

serena26

Jā, noteikti, ka rādītāji būtu vēl labāki, ja ļautu izpulsēt līdz galam. Tur gan nebija minēts, cik gadījumos ir tās 3 minūtes, cik vēl ilgāk/līdz galam, bija tikai teikts, ka vismaz 3 minūtes, salīdzinājumā ar otrās grupas bērniņiem, kuriem nabassaiti pārgrieza pirmajās 10 sekundēs pēc piedzimšanas.

tante
Man placenta vēl nebija piedzimusi, kad nabassaite beidza pulsēt. Būtu jau arī mazliet dīvaini viņu dzemdēt, kad bēbis vēl otrā galā, bet gan jau, ka tā arī var

bilbi

belly

Pastāvīgs apmeklētājs

belly

CT = +36.6°

08.12.2011 12:30:24

serena26
bilbi
Man mājās nabassaite tika pārgriezta ļoti ātri - šķiet, kādas pāris min. bija. Es vēl tā nobrīnījos, bet vecmāte teica, ka esot jau izpulsējusi. Placenta jau arī faktiski uzreiz bija atdalījusies.

belly

saule9

Apmeklētājs

CT = +36.6°

08.12.2011 17:01:29

Ja viss norit veiksmīgi, un sieiete pati tam ir emocionali gatava tad kāpēc nē! Protams nekad nevar paredzēt kā būs, jo arī slimnīcā, kad ierodies dzemdēt, nevari nojaust, ka gala rezultātā būs ķeizars. Slimnīcā varbūt ir iespējams nodrošināt to sterilitāti, kaut gan senos laikos dzima pirtiņās utt., un arī bija viss kārtībā. Nu jā, mājas apstākļos, gan nebūs klāt nepieciešamie aparāti, ja nu kas, un ja pa visam noiet kas šķērsām, tad tik un tā nāktos brauk uz slimnīcu. Uzskatu, ka jāieklausās sirdsbalsī, ja grib mājās, tad mājās, ja nav tādas pārliecības, tad slimnīcā. Manuprāt mūsdienās ir ļoti lielas iespējas!

saule9

log

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

08.12.2011 19:01:05

saule9

Negribu kašķēties, katram tiešām sava vieta, kur dzemdēt. Es savu pieredzi mājās ne pret ko nemainītu. Bet slimnīcu sterilitāte ir mīts- slimnīcās ir rezistentas (kuras neļaujas ierastajām zālēm ārstēties, jo jau izstrādājušas noturību pret zālēm) baktērijas un vīrusi pieejami, tie paši stafilokoki, streptokoki utml. Tad labāk mājās sava mikraflora, nevis pieķert kaut ko slimnīcā.

log

Minkuuzis

Pastāvīgs apmeklētājs

Minkuuzis

CT = +36.6°

08.12.2011 19:07:47

Nu es domaaju, ka dzemdiibas maajaas ir kaut kas normaals, ko var atljauties katra VESELA sieviete. Ir noteikumi kad driikst dzemdeet maajaas, visas nevar dzemdeet maajaas, jo ir jaatceras, ka maajaas nav reanimaacijas un operaacijas nodalja + zaale. Ja sievietei ir sirds kaites, diabeets, epilepsija utt, vinjai neviena vecmaate nepienjems dzemdiibas maajaas un dzemdiibu maajaa, tikai un vieniigi tad ir paredzeeta slimniica, jo diabeetikju beerniem peec dzimsanas dod 2 dienas insuliinu, tas nav iespeejams maajaas. Un slimniicaas arii tagad jau ir loti eertas istabas un dzemdiibu zaales, taas vairs nav steriilaas ar fliizeem, ir tapetes, gaisma nav tik kosa, ir vanna, ir bumbas utt. Un galu galaa pirms dzemdiibaam katrai sievietei ir tiesiibas apmekleet vairaakas nodaljas un izveeleeties dzemdiibaam sev vispiemeerotaako, kaa arii izveeleeties liiguma vecmaati ja ir veelme.

Minkuuzis

Saulpurene

Pastāvīgs apmeklētājs

Saulpurene

CT = +36.6°

08.12.2011 19:26:36

slimniicaas arii tagad jau ir loti eertas istabas un dzemdiibu zaales, taas vairs nav steriilaas ar fliizeem, ir tapetes, gaisma nav tik kosa, ir vanna, ir bumbas utt.
Ir, ir.
Bet dzemdību sistēma, iesīkstējusi un dzelžaina, diemžēl tā pati vecā.
Un nepalīdz tur ne tapetes, ne bumbas, ne līgumi.

/Trollius europaeus/ Tautā saukta: cāļagalva, sviestapika. Latvijā sastopama visā teritorijā. Aug mitrās pļavās, upju krastos. Indīga.

Saulpurene

Minkuuzis

Pastāvīgs apmeklētājs

Minkuuzis

CT = +36.6°

09.12.2011 09:09:32

Saulpurene Nu kas saucas vecaa sisteema? Seit es nezinu vai ir vecaa sisteema, jo man ir super laba vecmaate kura visus 9 meenesus man staav klaat un uzklausa mani, dzemdeesu pati dzemdiibu maajaa nevis slimniicaa. Nu ja LV doki nemainaas, tad neko dariit, diemzeel Latvijaa ir arii citaada nostaaja pret pacientiem un visu paareejo, seit tev neviens uz galvas nekaaps, un ja pameeginaas, tad peec tam tiesaam nemeeginaas. Man patiik vienkaarsi arii izveeles plasums, ka ja veelies, vari maajaas, vari slimniicaa un vari dzemdiibu maajaa. Viss iespeejams, pat sveciites tev smuki sadegs ja tu veeleesies. Nu redzees kaa man ies, it kaa esmu jau 4 dienas paari terminjam, driiz vareesu izbaudiit praksi. :P

Minkuuzis

Saulpurene

Pastāvīgs apmeklētājs

Saulpurene

CT = +36.6°

09.12.2011 09:16:33

Minkuuzis
pat sveciites tev smuki sadegs ja tu veeleesies
Saproti, es ne par svecītēm, puķītēm un klusinātu mūziku. Es par SISTĒMU, kā tiek 'risinātas' dzemdības Latvijas slimnīcās. Kā saprotu, Tev nav nekādas pieredzes šajā jautājumā.

/Trollius europaeus/ Tautā saukta: cāļagalva, sviestapika. Latvijā sastopama visā teritorijā. Aug mitrās pļavās, upju krastos. Indīga.

Saulpurene
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18156099
Izvēlies tapeti: Ābeļziedi