Cāļa forumi » Dzemdības
serena26: Dzemdības mājās
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
01.12.2011 08:26:47
Šajā diskusijā runājam PAR MĀJDZEMDĪBĀM! 
Agresīvus, uzbrūkošus un neapmierinātus komentārus lūdzam raksīt KAŠĶĪ nevis šeit.
Ja ir kādi konkrēti, interesējoši un pat ne tik pozitīvi jautājumi protams, to var te rakstīt, bet ja gribas vienkārši uzrakstīt "Mājās dzemdēt ir stulbi" vai "Kur jums prāts ar bērnu riskēt" utt utjp, tad ļoti lūgtu, darīt to kaut kur citur 
Ja ir vēlme palasīt vēl kaut ko par mājdzemdību tēmu, to var izdarīt Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienības lapā.
Lai nenobaidītos no lapmeklējumu skaita, decembrī turpinām sarunas jaunā lapā 
|
serena26
|
|
susi
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
01.12.2011 09:22:30
o, jauna lapa! 
|
susi
|
|
log
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
01.12.2011 17:55:39
Tante
Par to drošuma sajūtu man ir stāstījušas arī draudzenes, kuras dzemdēja slimnīcā, jo tāda viņu pārliecība. Un vismaz vienā gadījumā meitene atzina, ka tiklīdz viņu sāka staipīt no vienas telpas uz otru un vēl kādi blakusapstākļi, tā viss process apstājās un tālāk jau sekoja ķēdīte ar epidurālo, stimulēšanu un ķeizaru.
Piekrītu, ka ir jau arī tas drošuma faktors, vai jūties drošāk, ka mediķi apkārt un operāciju zāles, vai jūties droši mājās, trijatā ar vecmāti.
|
log
|
|
laimiite
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
02.12.2011 10:03:55
log tiklīdz viņu sāka staipīt no vienas telpas uz otru un vēl kādi blakusapstākļi,
Tā kā es vēl pec dzemdībām tā īsti nevaru emocionāli atiet, tad visu laiku domāju un analizēju savējās trīs. Palasīju pati savus dzemdību stāstus, un dzemdību stāsts par meitiņas dzimšanu Dzemdību namā no abu mājās dzimušo stāstiem galvenokārt atšķiras ar biežajiem vārdiem " vecmāte lika" - gulēt, celties, iet uz tualeti, atkal gulēt, iet uz krēsla skatīt atvērumu utt. Stipri maz pašnoteikšanās vietās un lietās, kuras var arī iztikt bez medpersonāla vadības.
Nekāp uz akmens, tas var izrādīties kāds paklupis draugs
|
laimiite
|
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
02.12.2011 15:26:50
log Par to drošuma sajūtu man ir stāstījušas arī draudzenes, kuras dzemdēja slimnīcā, jo tāda viņu pārliecība. Un vismaz vienā gadījumā meitene atzina, ka tiklīdz viņu sāka staipīt no vienas telpas uz otru un vēl kādi blakusapstākļi, tā viss process apstājās un tālāk jau sekoja ķēdīte ar epidurālo, stimulēšanu un ķeizaru.
Ir viena drošības sajūta, ko jūtam ar prātu - ka drošāk ir tad, kad blakus operāciju zāle. Un otra drošības sajūta, ko jūt dzīvnieks mūsos. Un, lai cik droši slimnīcā justos prāts, dzīvnieciskā/instinktu daļa gan nejūtas droši svešā vietā ar svešiem cilvēkiem, trokšņiem, smakām. Tāpēc jau lielāks % slimnīcas dzemdību beidzas ar stimulēšanu un ķeizaru. Sievietes ķermenis saspringst no kaut kā slikta vai satraucoša un dzemdības apstājas/piebremzējas. Cilvēkiem patīk iztēloties, ka viņi ar savu prātu stāv pāri dzīvnieciskajiem instinktiem, bet tā nav - instinkti, kas mums palīdzējuši izdzīvot miljoniem gadu, turpina mūs vadīt arī šodien. Papildināts 02.12.2011 15:39: Iesiet 3. vai 10. decembrī uz tirdziņu?
|
serena26
|
|
Putninjsh
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
02.12.2011 16:32:08
serena26 Iesiet 3. vai 10. decembrī uz tirdziņu?
Es būšu 10. decembrī.
|
Putninjsh
|
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
02.12.2011 16:46:27
Putninjsh es laikam mēģināšu caur Ligzdu kaut ko nosūtīt priekš tirdziņa, pati būšu Rīgā 6. decembrī
|
serena26
|
|
serena26
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
03.12.2011 13:09:55
Jauns Līgas Liepas-Kivilandes rakstiņš par pirti
|
serena26
|
|
belly
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
05.12.2011 01:06:51
serena26 Iesiet 3. vai 10. decembrī uz tirdziņu?
10. plānojam būt Paši arī šo to nodevām tirdziņam.
|
belly
|
|
bilbi
Pastāvīgs apmeklētājs
CT = +36.6°
|
08.12.2011 02:01:30
Sveikas!
Tik ļoti sen neesmu šeit parādījusies, bet nu... man ir atruna - pārcēlāmies ar abiem mazajiem uz citu valsti, kamēr iekārtojas, utt.
Tā kā kādu laiciņu iepriekš minētā iemesla dēļ neesmu Jūsu sarunas lasījusi, ceru, ka nedublēšu ko tādu, ko esat jau apspriedušas. Gribēju pateikt, ka netīšām uzdūros patīkamam pārsteigumam - pat tādā izdevumā kā The Economist (26.novembra numurs, 90. lpp.), rakstā Blood simple stāstīts par to, ka nevajadzētu uzreiz pēc piedzimšanas bērnam pārgriezt nabassaiti, jo šī iemesla dēļ daudzi mazuļi cieš no anēmijas (pieminēti pētījuma rezultāti - anēmiski ir 0,6% zīdaiņu, kuriem nabassaitei ļauj izpulsēt vismaz 3 minūtes un 5,7% to, kuriem nabassaiti pārgriež uzreiz pēc dzimšanas). Nu ko, atkal jau nākas atzīt, ka dabā par visu ir padomāts Mājdzemdībās, manuprāt, vienmēr ļauj nabassaitei izpulsēt, ja vien nav kāds neatliekams gadījums, vai ne?
Un par iepriekš minēto drošības sajūtu runājot, labi palicis atmiņā Gaskinas grāmatā lasītais par tā saucamo sfinktera likumu - cilvēks pēc dabas ir kautrīgs, pat nevar publiski, piem., pačurāt vai pakakāt, bet nez kāpēc doki cer, ka tādā intīmā brīdī kā dzemdības, sieviete spēs mierīgi gulēt svešu ļaužu ielenkumā ar ieplestām kājām un atslābināties . Tas dzīvnieks mūsos tajā brīdī tiešām vislabprātāk būtu ieritinājies savā alā un nevienu svešu nelaistu klāt.Tāpēc jau ir tik labi, ka blakus ir zināma vecmāte un bērna tētis 
Labi, viss, lai gan man te viena stunda uz atpakaļ, tomēr jau vēls, uz šīs nots arī iešu gulēt. Buonanotte!
|
bilbi
|
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18156099
|
|