Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi

Kritika: Marcipāna glazūra (pārklājums) tortei - ieteikumi/pieredze

Kritika

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

17.08.2010 10:47:00

Palīdziet. Netieku galā ar marcipāna pārklājumu tortei. Mēģināju 2x. Pirmajā reizē nopirku marcipānu Geomsā un mīcīju kopā ar pūdercukuru un Dansukker cukura sīrupu. Bija jāsanāk vijīgākai masai, bet nesanāca, nevarēju normāli izveltnēt, plīsa.

Nākamajā reizē taisīju pati. Nomocījos zilii zaļa ar mandeļu smalcināšanu, bet gala rezultātā dabūju to pašu rezultātu - maza nebija normāli izrullējama un uz tortes izklājama.

Ko es darīju nepareizi? Ir kādi ieteikumi? Gribu smuki pārklāt torti, pamēģināt kādu rotājumu izveidot.

Viss IR labi!

Kritika

Tindriņa

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.0°

17.08.2010 15:47:27

Neesmu gan pati taisījusi, bet atradu savā kūku grāmatiņā tādu recepti glazūru marcipānam:

250g izsijāta pūdercukura

250g samaltu mandeļu

1 tējk. citrona sulas

daži pilieni mandeļu ekstrakta

2 olu baltumi

Traukā sajauc cukuru ar mandelēm. Pievieno citrona sulu, mandeļu ekstraktu un pietiekami daudz olu baltuma, lai izveidotos mīksta mīkla. Samīca uz virsmas, kas apkaisīta ar pūdercukuru, līdz mīkla kļūst viendabīga. Ietin pārtikas plēvē un līdz lietošanai noliek vēsā vietā.

Varbūt tajos olu baltumos tā sāls? Es pati nesen mēģināju mājās uztaisīt marcipāna konfektes šokolādē. Arī pārņēmos zilii zaļa ar mandeļu smalcināšanu, bet rezultāts nebija ne tuvu tik garšīgs veikalos nopērkamajam. Principā ne pēc kā īsti negaršoja. Bet man bija kaut kādas hrenovās, lētās mandeles. Varbūt vajadzēja augstākas kvalitātes riekstus pirkt

Tindriņa

adrisa

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.0°

17.08.2010 18:57:00

Es izmantoju marshmallows masu-elementàri un skaisti! http://www.youtube.com/watch?v=gc3IujAOl0A

adrisa

Tindriņa

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.0°

17.08.2010 21:27:01

adrisa

Baigi labi izskatās! Varbūt vari patulkot?

Tindriņa

ineta1

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

17.08.2010 23:55:58

Tindriņa
re ku te pat cālī vari atrast to recepti!;)http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/cukura-mikla-tortes-dekoresanai/

bet par marcipānu es arī gribētu zināt,jo vislaik taisos tā dekorēt,bet beigās nobremzēju,jo liekas tas sarežģīti:)

ineta1

Kritika

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

18.08.2010 08:43:30

adrisa
Jā, marshmallow ir labs, bet tikai ļoti sacietē. Līdz ar to ne tik smuki var sagriezt. Tāpēc šoreiz gribējās kaut ko ar marcipānu ... man vispār vajag IPAŠU torti sagatavot, tādēļ jātiek galā arī ar šo izaicinājumu.

Papildināts 18.08.2010 08:45:06:

Es vispār daudz kūkoju, man gribas arī šo lietu apgūt.

Viss IR labi!

Kritika

sea

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

18.08.2010 20:49:09

Kritika

Man ir viens materials *.djvu faila veida par rotajumiem torte vienigi krievu valoda. Ja interese dod zinu uz kadu e-pastu nosūtīt

Mamma meitiņai un dēliņam.

sea

portiz

Pastāvīgs apmeklētājs

portiz

CT = +38.8°

18.08.2010 22:48:21

sirupu jaliek klat marcipanam - tad sanaks vijiga. Pamegjini piemicit. Tikai liec gaishu, citadak masu nokrasosi. Uz puskg masas vajag apmeram 50 gr sirupu. Un pudercukuru. Vispar skaties opec vajadzibas, jo jabut kaut kadam " shkjidrumam" nosaciti , lai vispar butu "mikstaka" masa.

Mainīja portiz, 18.08.2010 22:53:03

Esmu ģeniāls cilvēks. Varu visu. Bet vislabāk man sanāk vērot. Caur fotoaparātu jau desmito gadu ne tikai savam priekam.

VĒROT, IERAUDZĪT, NOĶERT...portizmasinas@gmail.com

portiz

Kritika

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

19.08.2010 08:34:12

portiz
Ok, nu jāmēģina. Iepriekš sīrupu nopirku iekš kaut kāda parastā veikala (Rimi, Maxima), bet nu vairs neredzu. Vai tiešām jābrauc uz Gemosu? Citur nav redzēts?

sea
kritika@inbox.lv

Viss IR labi!

Kritika

kristine@

Apmeklētājs

CT = +36.6°

23.02.2012 12:36:15

500 g marcipāna
300 ml Dansukker pūdercukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Sajauc marcipānu, pūdercukuru un sīrupu. Starp divām pārtikas plēves loksnēm no marcipāna izveltnē plānu

Es pēc šīs taisīju, ļoti labi sanāca

kristine@
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
16631485
Izvēlies tapeti: Ābeļziedi